2020. január 18., szombat
Piroska

Külföld

Ennyire kiszámíthatatlan választás még nem volt Svédországban

Flamm László történész, külügyi szakértő szerint nem lehet tudni, mi lesz a vasárnapi svédországi parlamenti választások kimenetele, még soha nem volt ennyire kiszámíthatatlan voksolás az ország történetében.

Flamm László Svédország-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: a bevándorlásellenes Svéd Demokraták és a jobboldali, centrista Mérsékelt Párt is kategorikusan kizárja, hogy koalícióra lépjen a kormányzó szociáldemokratákkal.


Sokan azt valószínűsítik, hogy kisebbségi kormányzás jöhet – tette hozzá.

Közölte: a migráció helyett az elmúlt pár napban visszatértek a hagyományos kampánytémák a svéd közéletbe. Úgy folytatta: a szociáldemokraták taktikát váltottak, megpróbálják meggyőzni a svédeket arról, hogy ha rájuk szavaznak, a hagyományos, több évtizede létező jóléti állam működése folytatódik, igaz, komoly reformokkal, mert ezt is szeretnék a svédek.


Flamm László megjegyezte: a svéd választóknak nagyon sokat számít, hogy melyik párt ígér kiszámíthatóságot, jólétet, stabilitást, ezért korábban nem a migráció volt a legfontosabb kampánytéma, hanem az adóügyi, szociális és családügyi kérdések.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek