EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Hódmezővásárhely

Épül a szabadidőpark

Szeptember 18-án tartották a Zöld Hódmezővásárhely című projekt nyitórendezvényét a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén.

Folynak a munkálatok a Kaszap és Hódtó utca sarkánál lévő területen, ahol korábban Hódmezővásárhely egyik patinás szakközépiskolája állt. A projektben foglalt tervek szerint szabadidőparkot hoznak létre a területen, amely változatos szabadidős tevékenységekhez, kültéri mozgásformák gyakorlásához biztosít majd helyet.


A liget helyén jelenleg még nagyban zajlik az építkezés

Külön vezérelhető közvilágítást és kamerarendszert helyeznek el a területen, hogy az elkészült pihenőparkban a lehető legnagyobb biztonságban sétálhassanak, beszélgethessenek a látogatók. A ligetet nyitvatartási időben lehet majd látogatni, és kerítéssel kerítik körbe.

Két helyszínen valósul meg a Zöld Hódmezővásárhely program: a Hódtóban és az Európa Parkban, ahol a focipályát és egy járdát fognak felújítani. A hódtói helyszínen öt fő részre bontható a kivitelezés: a fogadótér, a tó, a zöldterületek és sétányok, a játszótér és fitneszelemek, illetve a büfé és a mosdó. A fogadótér a Hódtó utcától a tóig tart, ahová műkő és fa ülőfelületű elemeket helyeznek el. A teraszok vezetnek le a tóhoz. Jelenleg azt láthatjuk, hogy a meder elkészült, és a közel 2600 négyzetméteres vízfelületen két híd ível át. A tó vizét a Hódtói-csatornából lehet feltölteni, a napi párolgásra pedig egy 50 méteres fúrt kút ad lehetőséget, amely a csepegtetőrendszert is működtetni fogja.


A volt Kossuth Iskola kulcsa is bekerült az időkapszulába, amit a nyitórendezvény keretében a földbe helyeztek

A nyitórendezvény keretében helyezték a földbe azt az időkapszulát, amelyben többek között a volt Kossuth Zsuzsanna Gimnázium eredeti tervrajzának másolata, az iskola kulcsa, az iskoláról készült fénykép, a sajtóban megjelent cikkekből egy-egy példány és sok más érdekesség kapott helyet, hogy a jövő nemzedékei lássák, mi volt a Hódtó és Kaszap utca sarkánál található liget helyén évekkel korábban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.