EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Eric vízbe mártja a magyar bajnokokat

Újra rajtkőre áll Eric, az angolna. A sydney-i olimpián kis híján vízbe fulladt Egyenlítői Guinea-i „úszó” a budapesti világkupaverseny előtt hét magyar sportcsillaggal versenyez a Duna Arénában.

– Rendhagyó módon a vizes futamra a jégpályán készülök, hiszen október 6-án és 7-én lesz az országos bajnokság, és számomra az a verseny az első. Az olimpia után most versenyzünk először hazai jégen, így nagyon várom a bajnokságot, közben hangolom magam az úszásra is, biztos lesz egy közös edzésünk Dávidékkal – nyilatkozta a Lokálnak az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor, aki a futam előtt kikérte a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid tanácsait.


– Csúcsot nem fogok javítani, de nem lesz gond az 50 méter teljesítésével – nyilatkozta Torghelle Sándor, az MTK 42-szeres válogatott futballistája a Duna Aréna Hírlevelének. – A diákolimpiákon egész jó helyezéseket értem el az úszóversenyeken, de Eric Moussambaninak köszönhetően első nemzetközi úszóversenyemen indulhatok.

Liu Shaolin Sándor a selejtezőben

– Sajnos magamra maradtam a felkészülés során az edzéseim miatt, így kevés idő maradt az úszótechnikám csiszolgatására – mondta az olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó, Somfai Péter.

Berki Krisztiánt, a lólengés olimpiai bajnokát Gyurta Dániel segíti, míg Baji Balázs, a 110 méteres gátfutás világbajnoki bronzérmese Hosszú Katinkától kapott hasznos tanácsokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.