2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Nyíregyháza

Erősen kezdett a színház

Az Illatszertár kapta a napokban a Városmajori Színházi Szemle szakmai zsűrijétől a legjobb előadás díját, vagyis ebből a szempontból is remekül indult a Móricz Zsigmond Színház új évada.

– A Meseautó című musical comedyvel megnyitottuk a Rózsakert Szabadtéri Színpadot, nem sokkal ezután a megújult Bencs Villát is, amelyeknek kezelője a teátrumunk – mondta el a Lokál Extrának Kirják Róbert ügyvezető igazgató. – Ezt követte a VIDOR Fesztivál eseménydús kilenc napja. A színházi versenyprogram, a koncertek hasonlóan sikeresek voltak, mint a korábbi években. A VIDOR Falu áttelepítése mindenki számára kényelmesebbé tette az evést-ivást, s így nem maradtak le közben a koncertekről sem. A Kossuth téren rendezett két ingyenes színházi előadás iránt óriási volt az érdeklődés. A korábbi években a projektoros filmvetítés 50-100 nézőt vonzott, most ez a szám 250 alá sosem ment. Sokkal élvezhetőbbek voltak a vígjátékok LED-falon nézve. Új helyszínünk a Bencs Villa, ahol 80-90 ember ült esténként az irodalmi programokon. A színházi mezőny változatosabb volt, mint az elmúlt években, a díjak nagy részét ezúttal A hattyú és Az oroszlán télen című előadások kapták.


Mint Kirják Róbert elmondta, megtartották az első kőszínházi premiert a Krúdy Kamarában Keresztes Attila rendezésében Rettenetes szülők címen, amit ezen a héten a Meseautó nagyszínpadi bemutatkozása követ. Folytatásként egy Agatha Christie-krimi, a Gyilkosság meghirdetve következik Zsótér Sándor rendezésében, utána jön a Balfácánt vacsorára, majd Szikszai Rémusz állítja színre a Kalucsnit, az utolsó nagyszínpadi premier pedig a Bob herceg lesz Göttinger Pál munkája nyomán. A Kamarában folytatásként a Macbeth látható, amit a Simon Kornél rendezte Oscar követ, s végül Tasnádi Csaba útmutatásainak megfelelően A manó című Csehov-darabot mutatják be. Vendégművészként lép itt színre többek között Kerekes Éva, az Örkény Színház kiválósága és Kaszás Gergő, akinek több remek alakítását láthatták már a VIDOR Fesztivál nézői.

A társulat több helyen fellép határon innen és túl. Először a fővárosban, a Vidéki Színházak Találkozóján szerepelnek A név: Carmennel, majd a József Attila Színházban mutatják be a Chicagót, és tervben van A balek című előadás szatmárnémeti vendégjátéka. A Nemzeti Színházban egy nagyszínpadi és egy kamaradarabbal is felléphetnek. Változatlanul láthatjuk az évad során más színházak előadásait is. Már októberben bemutatkozik az Igenis, miniszterelnök úr! című „válságkomédia” Hevér Gáborral és Alföldi Róberttel a főszerepben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.