EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Dunaújváros

Európai Mobilitási Hét a Dunaújvárosi Egyetemen

Szeptember 20-án rendezik meg Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hét programjait, amelyekben a Dunaújvárosi Egyetem is közreműködik.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon. 2017-ben több mint 200 település vett részt a programokban, ezzel Magyarország – közel ötven nemzet versenyében – a harmadik helyen végzett. A Dunaújvárosi Egyetem idén is gazdag programkavalkáddal várja az érdeklődőket az önkormányzattal közösen megrendezett mobilitási napokra. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampány hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A kampány összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az észszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedésért felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével hozzájáruljon e fontos cél megvalósításához. Az idei év mottója: „Mix and move!”, témája a közlekedési multimodalitás.


A tudományos előadások elsősorban az elektromos járművekről és az elektromobilitás kérdéseiről szólnak majd. Képünk illusztráció
( Fotó: Sáfár Tibor)

A kiállításnak az egyetem sport- és rendezvénycsarnoka ad otthont, az előadások a konferenciateremben tekinthetők meg. A konferencia előadásait dr. Kadocsa László, a Tudományos Tanács elnöke nyitja meg, majd tudományos előadások jönnek sorban elektromos járművekről és az elektromobilitás kérdéseiről. Az előtérben a gyakorlat áll, ahol az e-mobilitás témájában kerülnek „kézközelbe” elektromos autók, napelemes motorok és a robotikához kapcsolódó egyéb fejlesztések.

A programok megtekintése díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, ami e-mailben a [email protected] címen vagy a polgármesteri hivatal 544-139-es telefonszámán végezhető el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.