EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Európai Mobilitási Hét a Dunaújvárosi Egyetemen

Szeptember 20-án rendezik meg Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hét programjait, amelyekben a Dunaújvárosi Egyetem is közreműködik.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon. 2017-ben több mint 200 település vett részt a programokban, ezzel Magyarország – közel ötven nemzet versenyében – a harmadik helyen végzett. A Dunaújvárosi Egyetem idén is gazdag programkavalkáddal várja az érdeklődőket az önkormányzattal közösen megrendezett mobilitási napokra. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampány hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A kampány összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az észszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedésért felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével hozzájáruljon e fontos cél megvalósításához. Az idei év mottója: „Mix and move!”, témája a közlekedési multimodalitás.


A tudományos előadások elsősorban az elektromos járművekről és az elektromobilitás kérdéseiről szólnak majd. Képünk illusztráció
( Fotó: Sáfár Tibor)

A kiállításnak az egyetem sport- és rendezvénycsarnoka ad otthont, az előadások a konferenciateremben tekinthetők meg. A konferencia előadásait dr. Kadocsa László, a Tudományos Tanács elnöke nyitja meg, majd tudományos előadások jönnek sorban elektromos járművekről és az elektromobilitás kérdéseiről. Az előtérben a gyakorlat áll, ahol az e-mobilitás témájában kerülnek „kézközelbe” elektromos autók, napelemes motorok és a robotikához kapcsolódó egyéb fejlesztések.

A programok megtekintése díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, ami e-mailben a [email protected] címen vagy a polgármesteri hivatal 544-139-es telefonszámán végezhető el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.