2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Dunaújváros

Európai Mobilitási Hét a Dunaújvárosi Egyetemen

Szeptember 20-án rendezik meg Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hét programjait, amelyekben a Dunaújvárosi Egyetem is közreműködik.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon. 2017-ben több mint 200 település vett részt a programokban, ezzel Magyarország – közel ötven nemzet versenyében – a harmadik helyen végzett. A Dunaújvárosi Egyetem idén is gazdag programkavalkáddal várja az érdeklődőket az önkormányzattal közösen megrendezett mobilitási napokra. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampány hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A kampány összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az észszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedésért felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével hozzájáruljon e fontos cél megvalósításához. Az idei év mottója: „Mix and move!”, témája a közlekedési multimodalitás.


A tudományos előadások elsősorban az elektromos járművekről és az elektromobilitás kérdéseiről szólnak majd. Képünk illusztráció
( Fotó: Sáfár Tibor)

A kiállításnak az egyetem sport- és rendezvénycsarnoka ad otthont, az előadások a konferenciateremben tekinthetők meg. A konferencia előadásait dr. Kadocsa László, a Tudományos Tanács elnöke nyitja meg, majd tudományos előadások jönnek sorban elektromos járművekről és az elektromobilitás kérdéseiről. Az előtérben a gyakorlat áll, ahol az e-mobilitás témájában kerülnek „kézközelbe” elektromos autók, napelemes motorok és a robotikához kapcsolódó egyéb fejlesztések.

A programok megtekintése díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, ami e-mailben a [email protected] címen vagy a polgármesteri hivatal 544-139-es telefonszámán végezhető el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.