EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Debrecen

Évadnyitó a Csokonaiban

Családi nap és évadnyitó gála volt a Csokonai Színházban szeptember 8-án. Délelőtt családi programokkal, zenés gyermekműsorral, interaktív játékokkal, délután az elmúlt évad népszerű előadásainak egy-egy részletével, sok-sok zenével (operettslágerekkel, musicallel, sanzonokkal), este pedig a Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával várta az érdeklődőket a Csokonai Színház.

Idén is nagyszabású gálával nyitotta az új évadot a Csokonai Színház társulata. Bár már megkezdődött néhány előadás, a Bonnie & Clyde, a Mintapinty és a Lear király próbája, a nagyközönség a szeptember 8-i gálán találkozhatott először a színművészekkel, a következő évad műsorának alkotóival. A Szép estéket, Debrecen! az induló évad prózai és zenés előadásaiból nyújtott ízelítőt, így felcsendültek a Figaro házasságaA padlás és a Bonnie & Clyde dallamai, rendezők meséltek a prózai előadásokról, bemutatkoztak a frissen szerződtetett társulati tagok, sőt a gála új, Mesteremberek című részében a háttérdolgozók, a kellék- és a fodrásztár vezetői kísérték a kulisszák mögé a nézőket.


Újdonság, hogy a gála előtt sokszínű egész napos családi programmal várta az érdeklődőket a színház. Újhelyi Kinga és Szabó Krisztián zenés gyerekműsorával kezdődött a vidám kavalkád, 11 kaput nyitott a könyvklub: meséket olvasott fel Ráckevei Anna, Krajcsi Nikolett, Mercs János, majd a bátor jelentkezők Vranyecz Artúr és Papp István interaktív játékának részesei lehettek. Megnyílt a jelmeztár ajtaja, így nemcsak a gólyalábas társaságában készülhettek fotók, hanem akár Rózsa és Ibolya valamelyik öltözetében is. Zeck Juli adott elő a Hrabal és felesége megismerkedését bemutató Házimurikból, volt felolvasószínház Mészáros Tiborral és Vranyecz Artúrral, majd a kortárs költők verseiből összeállított, tavaly nagy sikerrel játszott Szívlapát című előadásból adtak elő részleteket a színészek. Fél öttől az új évad musicale, a Bonnie & Clyde slágerei szólaltak meg, a kórustagok operettörökzöldeket énekeltek, majd Varga Klári és Dargó Gergely sanzonestje zárta a családi napot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.