EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Egyéb Debrecen

Évadnyitó a Csokonaiban

Családi nap és évadnyitó gála volt a Csokonai Színházban szeptember 8-án. Délelőtt családi programokkal, zenés gyermekműsorral, interaktív játékokkal, délután az elmúlt évad népszerű előadásainak egy-egy részletével, sok-sok zenével (operettslágerekkel, musicallel, sanzonokkal), este pedig a Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával várta az érdeklődőket a Csokonai Színház.

Idén is nagyszabású gálával nyitotta az új évadot a Csokonai Színház társulata. Bár már megkezdődött néhány előadás, a Bonnie & Clyde, a Mintapinty és a Lear király próbája, a nagyközönség a szeptember 8-i gálán találkozhatott először a színművészekkel, a következő évad műsorának alkotóival. A Szép estéket, Debrecen! az induló évad prózai és zenés előadásaiból nyújtott ízelítőt, így felcsendültek a Figaro házasságaA padlás és a Bonnie & Clyde dallamai, rendezők meséltek a prózai előadásokról, bemutatkoztak a frissen szerződtetett társulati tagok, sőt a gála új, Mesteremberek című részében a háttérdolgozók, a kellék- és a fodrásztár vezetői kísérték a kulisszák mögé a nézőket.


Újdonság, hogy a gála előtt sokszínű egész napos családi programmal várta az érdeklődőket a színház. Újhelyi Kinga és Szabó Krisztián zenés gyerekműsorával kezdődött a vidám kavalkád, 11 kaput nyitott a könyvklub: meséket olvasott fel Ráckevei Anna, Krajcsi Nikolett, Mercs János, majd a bátor jelentkezők Vranyecz Artúr és Papp István interaktív játékának részesei lehettek. Megnyílt a jelmeztár ajtaja, így nemcsak a gólyalábas társaságában készülhettek fotók, hanem akár Rózsa és Ibolya valamelyik öltözetében is. Zeck Juli adott elő a Hrabal és felesége megismerkedését bemutató Házimurikból, volt felolvasószínház Mészáros Tiborral és Vranyecz Artúrral, majd a kortárs költők verseiből összeállított, tavaly nagy sikerrel játszott Szívlapát című előadásból adtak elő részleteket a színészek. Fél öttől az új évad musicale, a Bonnie & Clyde slágerei szólaltak meg, a kórustagok operettörökzöldeket énekeltek, majd Varga Klári és Dargó Gergely sanzonestje zárta a családi napot.

Kapcsolódó Cikkek