EUR: 322,37 Ft
CHF: 283,65 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Belföld

Ezért más a Szupermenza mint a hagyományos

Az Origo utánajárt annak, hogy mitől különbözik a Szupermenza a hagyományos étkezdéktől. A Szupermenzáról a portál Enyedi Csabát, a Hungast kommunikációs igazgatóját kérdezte.

A Szupermenzák titka a modern konyhai gépekben, és az éttermi környezet megfelelő kialakításában rejlik. A céljuk ezzel az volt, hogy a gyerekek számára sokkal vonzóbbá váljanak a változatos ételek, hiszen egy modern szép étterembe szívesebben járnak be a diákok is.


Egyelőre, ami Szupermenzánk van, azokat mind önerőből mi, a Hungast alakítottuk ki. Nagyon sok épület esetében, ahol a Hungast konyhája vagy menzája üzemel, a helyi önkormányzat a fenntartó. Nem minden önkormányzat engedheti meg magának, hogy ilyen csodálatos menzát alakítson ki. Megpróbáltuk úgy kidolgozni a szupermenzaprojektet, hogy lényegében bárhol átalakítható legyen a régi infrastruktúra helyén az új – számolt be Enyedi Csaba az Origónak.

Emellett a Hungast összes tálalóhelyére bemehetnek a szülők bejelentés vagy bármiféle regisztráció nélkül, ugyanis az étkezde egy nap akár tíz adag kóstoló ételt is tud biztosítani a szülőknek.

A Hungast kifejezett célja, hogy a jogalkotóknál elérje, a gyerekek étkezési idejének hosszabbítását. Így egy jóízűen elfogyasztott ebéd után feltöltődve, felfrissülve mehetnének a következő órára a gyerekek. Vagyis: nemcsak a szép környezet kialakítása a célunk minél több helyen, hanem az is, hogy az ott elfogyasztott ételeket a gyerekek az ebédjüket megillető módon élvezni is tudják – mondta a portálnak Enyedi Csaba.

Kapcsolódó Cikkek