EUR: 319,42 Ft
CHF: 282,11 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Ezért más a Szupermenza mint a hagyományos

Az Origo utánajárt annak, hogy mitől különbözik a Szupermenza a hagyományos étkezdéktől. A Szupermenzáról a portál Enyedi Csabát, a Hungast kommunikációs igazgatóját kérdezte.

A Szupermenzák titka a modern konyhai gépekben, és az éttermi környezet megfelelő kialakításában rejlik. A céljuk ezzel az volt, hogy a gyerekek számára sokkal vonzóbbá váljanak a változatos ételek, hiszen egy modern szép étterembe szívesebben járnak be a diákok is.


Egyelőre, ami Szupermenzánk van, azokat mind önerőből mi, a Hungast alakítottuk ki. Nagyon sok épület esetében, ahol a Hungast konyhája vagy menzája üzemel, a helyi önkormányzat a fenntartó. Nem minden önkormányzat engedheti meg magának, hogy ilyen csodálatos menzát alakítson ki. Megpróbáltuk úgy kidolgozni a szupermenzaprojektet, hogy lényegében bárhol átalakítható legyen a régi infrastruktúra helyén az új – számolt be Enyedi Csaba az Origónak.

Emellett a Hungast összes tálalóhelyére bemehetnek a szülők bejelentés vagy bármiféle regisztráció nélkül, ugyanis az étkezde egy nap akár tíz adag kóstoló ételt is tud biztosítani a szülőknek.

A Hungast kifejezett célja, hogy a jogalkotóknál elérje, a gyerekek étkezési idejének hosszabbítását. Így egy jóízűen elfogyasztott ebéd után feltöltődve, felfrissülve mehetnének a következő órára a gyerekek. Vagyis: nemcsak a szép környezet kialakítása a célunk minél több helyen, hanem az is, hogy az ott elfogyasztott ételeket a gyerekek az ebédjüket megillető módon élvezni is tudják – mondta a portálnak Enyedi Csaba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.