2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Fehér bálna tévedt a Temzébe – Videó!

Beluga, vagyis fehér delfin jelent meg a Temzében. A helyszínre természetvédő szervezetek hajói vonultak ki, hogy megvédjék a Londonon is áthaladó folyó rendkívül erős forgalmától.

A felfedezett beluga nagyon eltévedt, hiszen természetes élőhelye a délkelet-angliai partoktól több ezer kilométerre északra, az Atlanti-óceán északi vizein található. A folyóban megjelent cetfélének nem jelent problémát a folyó vize, mivel a sós tengervízben és édesvízben egyaránt megél, ám a táplálkozással lehetnek problémák a sok műanyag hulladék miatt. Legutóbb 13 éve láttak itt bálnafélét, de az a kaland szomorú véget ért.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: ÖsszeFogás

  A nap képe: ÖsszeFogás

  Saype francia-svájci tájművész új földfestményeinek egyikén dolgozik a genfi Grange parkban. A mintegy ötezer négyzetméter pázsitot beborító, 165 méter hosszú és 30 méter széles alkotás természetes, biológiailag lebomló, vízoldékony festőanyagokból készült.

 • Túszul ejtette a lopott BMW

  Túszul ejtette a lopott BMW

  Ügyetlenségének köszönhetően akár két évre és hűvösre kerülhet az a budapesti férfi, aki a szlovákiai Galántán akart elkötni egy BMW-t.

 • Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában szerdán.