EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Fidesz: A balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával kezdődött a tanév

Jövőre a kormány 606 milliárddal költ többet az oktatásra, mint a baloldal által legutoljára benyújtott költségvetésben – mutatott rá Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László kiemelte: nagy a különbség a mostani és a 2010 előtti tanévkezdések között.


Mint kifejtette: a balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával, a tankönyvek árainak drágulásával kezdődött a tanév.

A fideszes politikus szerint volt olyan év, hogy a pedagógusok bére egyhavi összeggel csökkent, béremelésről szó nem volt.

Az iskolák fenntartási költségeit a balliberálisok a településekre hárították, a szülők terheit évről-évre növelték.

Böröcz László hangsúlyozta: ez ma már nincs így. Ahogy erősödik az ország, a gazdaság, egyre több forrást tudnak biztosítani az oktatásra is.

Jövőre 606 milliárddal költenek többet az oktatásra, mint a baloldal által legutoljára benyújtott költségvetésben.

Ezen kívül 500 iskolában folyik informatikai és digitális fejlesztés, és több mint 150 településen épült, illetve épül tanuszoda, tornaterem, vagy bővítik az iskolát – sorolta.

2013 óta 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és a szülőket is megpróbálják jobban támogatni. Példaként említette az ingyenes tankönyvellátást, illetve az ingyenes étkeztetést – mondta a kormánypárti politikus.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.