2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Fidesz: A balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával kezdődött a tanév

Jövőre a kormány 606 milliárddal költ többet az oktatásra, mint a baloldal által legutoljára benyújtott költségvetésben – mutatott rá Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László kiemelte: nagy a különbség a mostani és a 2010 előtti tanévkezdések között.


Mint kifejtette: a balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával, a tankönyvek árainak drágulásával kezdődött a tanév.

A fideszes politikus szerint volt olyan év, hogy a pedagógusok bére egyhavi összeggel csökkent, béremelésről szó nem volt.

Az iskolák fenntartási költségeit a balliberálisok a településekre hárították, a szülők terheit évről-évre növelték.

Böröcz László hangsúlyozta: ez ma már nincs így. Ahogy erősödik az ország, a gazdaság, egyre több forrást tudnak biztosítani az oktatásra is.

Jövőre 606 milliárddal költenek többet az oktatásra, mint a baloldal által legutoljára benyújtott költségvetésben.

Ezen kívül 500 iskolában folyik informatikai és digitális fejlesztés, és több mint 150 településen épült, illetve épül tanuszoda, tornaterem, vagy bővítik az iskolát – sorolta.

2013 óta 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és a szülőket is megpróbálják jobban támogatni. Példaként említette az ingyenes tankönyvellátást, illetve az ingyenes étkeztetést – mondta a kormánypárti politikus.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.