2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Fidesz: A balliberálisok mindig csak pénzelvonást és bércsökkenést hoztak az oktatásnak

Évről évre több forrás jut az oktatásra, de ez 2010 előtt nem így volt, akkor a balliberálisok mindig csak pénzelvonást és bércsökkenést hoztak az oktatásnak – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden újságíróknak.

A politikus kiemelte: a balliberálisok által utoljára beterjesztett költségvetésben 606 milliárd forinttal kevesebb jutott erre a területre, mint a mostani kormány által legutóbb benyújtott büdzsében.


Abban az időben nemhogy iskolafejlesztés nem volt, de több mint 300 településen be is zárták az iskolákat, valamint az önkormányzatokra hagyták az oktatási intézmények fenntartását, ugyanakkor nem biztosítottak ehhez megfelelő forrásokat – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Hangsúlyozta: a mostani Fidesz-KDNP-kormány gyermekétkeztetésre háromszor annyit, tankönyvtámogatásra pedig dupláját költi, mint a legutóbbi szocialista-liberális kabinet. A balliberálisok a pedagógusok megbecsülésére sem költöttek eleget és elvettek tőlük egyhavi bért – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek