2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Fidesz: A balliberálisok mindig csak pénzelvonást és bércsökkenést hoztak az oktatásnak

Évről évre több forrás jut az oktatásra, de ez 2010 előtt nem így volt, akkor a balliberálisok mindig csak pénzelvonást és bércsökkenést hoztak az oktatásnak – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden újságíróknak.

A politikus kiemelte: a balliberálisok által utoljára beterjesztett költségvetésben 606 milliárd forinttal kevesebb jutott erre a területre, mint a mostani kormány által legutóbb benyújtott büdzsében.


Abban az időben nemhogy iskolafejlesztés nem volt, de több mint 300 településen be is zárták az iskolákat, valamint az önkormányzatokra hagyták az oktatási intézmények fenntartását, ugyanakkor nem biztosítottak ehhez megfelelő forrásokat – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Hangsúlyozta: a mostani Fidesz-KDNP-kormány gyermekétkeztetésre háromszor annyit, tankönyvtámogatásra pedig dupláját költi, mint a legutóbbi szocialista-liberális kabinet. A balliberálisok a pedagógusok megbecsülésére sem költöttek eleget és elvettek tőlük egyhavi bért – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.