2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Fidesz: A vidékfejlesztési program rendben zajlik

A vidékfejlesztési program rendben zajlik, a szocialistáknál nagy a baj – emelte ki a Fidesz-frakció pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ezt arra reagálva közölték, hogy sajtótájékoztatóján Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt: az MSZP elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy a vidékfejlesztési beruházási pályázatok lassú elbírálása miatt tömegesen arra kényszerülnek a vidéki kis- és családi vállalkozások, hogy visszaadják az elnyert támogatásokat.


A Fidesz azt írta: “azok a szocialisták beszélnek és vádaskodnak”, akik kormányzásuk alatt tönkretették a vidéket, a magyar agráriumot, és a vidékfejlesztési forrásokat is hagyták volna veszni. “Miközben állandóan a külföldi spekulánsoknak és a nagybirtokosoknak kedveztek, a magyar gazdáktól mindig csak elvettek, sőt büntették őket” – fogalmaztak.

A vidékfejlesztési program végrehajtása most megfelelő ütemben zajlik – írta a Fidesz, kifejtve: egyetlen forintot sem hagytak veszni, 2010 óta a kormány 1450 milliárd forint támogatást fizetett ki és a 2014-2020 uniós ciklusban biztosított vidékfejlesztési keret 100 százalékát (1300 milliárd forintot) meghirdette. Ennek 98,6 százalékát már elbírálták, összesen 71 pályázatban 174 ezer támogatásról született már döntés, a fejlesztések megvalósítása és a kifizetések is folyamatosak.

A magyar gazdákat most egyszerű, gyors, rugalmas pályázati rendszer is segíti. “A vidékfejlesztési források felelős és jó felhasználásának is köszönhető, hogy a magyar agrárium egyre erősödik, a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok helyett a magyar gazdák, a kis és közepes családi vállalkozások tudnak erősödni” – hangsúlyozta a Fidesz-frakció.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.