2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Fidesz: A vidékfejlesztési program rendben zajlik

A vidékfejlesztési program rendben zajlik, a szocialistáknál nagy a baj – emelte ki a Fidesz-frakció pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ezt arra reagálva közölték, hogy sajtótájékoztatóján Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt: az MSZP elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy a vidékfejlesztési beruházási pályázatok lassú elbírálása miatt tömegesen arra kényszerülnek a vidéki kis- és családi vállalkozások, hogy visszaadják az elnyert támogatásokat.


A Fidesz azt írta: “azok a szocialisták beszélnek és vádaskodnak”, akik kormányzásuk alatt tönkretették a vidéket, a magyar agráriumot, és a vidékfejlesztési forrásokat is hagyták volna veszni. “Miközben állandóan a külföldi spekulánsoknak és a nagybirtokosoknak kedveztek, a magyar gazdáktól mindig csak elvettek, sőt büntették őket” – fogalmaztak.

A vidékfejlesztési program végrehajtása most megfelelő ütemben zajlik – írta a Fidesz, kifejtve: egyetlen forintot sem hagytak veszni, 2010 óta a kormány 1450 milliárd forint támogatást fizetett ki és a 2014-2020 uniós ciklusban biztosított vidékfejlesztési keret 100 százalékát (1300 milliárd forintot) meghirdette. Ennek 98,6 százalékát már elbírálták, összesen 71 pályázatban 174 ezer támogatásról született már döntés, a fejlesztések megvalósítása és a kifizetések is folyamatosak.

A magyar gazdákat most egyszerű, gyors, rugalmas pályázati rendszer is segíti. “A vidékfejlesztési források felelős és jó felhasználásának is köszönhető, hogy a magyar agrárium egyre erősödik, a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok helyett a magyar gazdák, a kis és közepes családi vállalkozások tudnak erősödni” – hangsúlyozta a Fidesz-frakció.

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatja a bevándorlást a DK-s

  Támogatja a bevándorlást a DK-s

  A Demokratikus Koalíció (DK) egykori alelnöke Bauer Tamás nem meglepő módon kritizálta a kormány családtámogatási politikáját, sőt közösségi oldalán kifejtette azon pontokat, a nemzeti konzultáció kérdései közül amelyekkel nem ért egyet.

 • 1000 milliárdot kap Budapest

  1000 milliárdot kap Budapest

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is.

 • Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat. Az erősen balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz-KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen fele annyi, mindössze hét helyet szereznének.