EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld

Azok beszélnek egészségügyről, akik nem szavazták meg a pluszforrásokat

A Fidesz szerint azok beszélnek az egészségügyről, akik azt sem szavazták meg az elmúlt években, hogy egyre több pénz jusson az egészségügyre.

A nagyobbik kormánypárt szerdán így reagált a DK sajtótájékoztatójára, ahol László Imre országgyűlési képviselő azt követelte: a kormány jelentsen be válsághelyzetet az egészségügy területére, és tegyen meg mindent a biztonságos betegellátás érdekében.


A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: Gyurcsány és a baloldal az összeomlás szélére sodorta a betegellátást, eladósította a kórházakat, leamortizálta az orvosi eszközöket, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatta az egészségügyi dolgozókat. Ha rajtuk múlt volna, ma már csak kórházi napidíjért fogadnák a betegeket a kórházakban.

Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP 2010 óta pótolja a pénzt az egészségügybe, folyamatosan fejleszti a kórházakat és Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját hajtja végre, amelynek köszönhetően a Honvédkórház mellett másik 24 kórházban milliárdos fejlesztések, eszközbeszerzések valósulnak meg. “Jelentősen emelkedett az orvosok és ápolók bére, és azon dolgozunk, hogy tovább tudjuk segíteni munkájukat. Jövőre több mint 600 milliárd forinttal többet fordítunk egészségügyre, mint a baloldal fordított 2010-ben” – írták.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar kormány támogatásának köszönhető az Európai Maccabi Játékok

  A magyar kormány támogatásának köszönhető az Európai Maccabi Játékok

  A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az Európa legnagyobb tömegsport rendezvényének megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda délután.

 • Zivatarok hozhatnak felfrissülést

  Zivatarok hozhatnak felfrissülést

  A sok napsütés mellett változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk, de északnyugaton, északon időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, és elsősorban ott fordulhat elő kisebb eső, záporeső.

 • Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

  Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

  Szabó Csaba, a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselője lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje a Nógrád megyei városban; a politikust Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, Becsó Károly (Fidesz) országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szerdán sajtótájékoztatón mutatta be.