2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Fidesz: Ha Gyurcsányon múlt volna, már több százezer család veszítette volna el otthonát

Ha Gyurcsányon múlt volna, már több százezer család veszítette volna el az otthonát – így reagált a Fidesz-frakció arra, hogy a DK eseti bizottságot hozna létre a kilakoltatások ellen.

A kormánypárt az MTI-nek hétfőn küldött közleményében úgy fogalmazott: Gyurcsányék hajszolták kockázatos devizahitelbe és adósságba az embereket, és megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját.


Gyurcsányék a bajba jutott családokat segítő intézkedéseket, a bankok elszámoltatását és a forintosítást sem támogatták – tették hozzá.

A Fidesz-KDNP azonban véget vetett a devizahitel korszakának, és több mint egymillió családot mentett meg otthona elvesztésétől – hangsúlyozták, majd emlékeztettek arra, hogy a bankok elszámoltatásával a családok több mint ezermilliárd forintot kaptak vissza, törlesztőrészletük pedig 25-30 százalékkal csökkent.


A Fidesz-frakció közleményében megjegyezte azt is, hogy a legnehezebb helyzetben lévő adósokat segíti a Nemzeti Eszközkezelő, és újabb javaslatok is készülnek az érdekükben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek