2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Fideszes győzelem Tiszavasváriban

A Jobbik legfontosabb vidéki bázisának számító Tiszavasváriban a fideszes jelölt, Szőke Zoltán nyerte meg az időközi polgármester-választást.

A jobbikos Fülöp Erik 2010 óta vezette a várost, ám idén áprilisban az országgyűlési választáson pártja listáján képviselői mandátumot szerzett, ezért kellett most új voksolást tartani.

– Az eddig a Jobbik fővárosának kikiáltott Tiszavasvári az elmúlt években meggyengült és lemaradt a fejlődésben, ezért újra kell építeni a települést. A legfontosabb feladat a munkahelyteremtés, a vállalkozók segítése és a várost fejlesztő támogatások megszerzése lesz – mondta megválasztása után Szőke Zoltán.

Az ellenzékiek korábban azt szajkózták, hogy a szabolcsi településen nem lehet esélye a kormánypártoknak, az eredmények szerint azonban tévedtek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.