EUR: 350,72 Ft
CHF: 331,47 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Békéscsaba

Figyelni kell a határidőkre!

Az ősz az agrártámogatások terén is új feladatokat és új teendőket hoz magával – mondta Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője.

Az év hátralévő részében az érintett ügyfélkörnek bőven lesz teendője az egységes kérelmek, a nemzeti baromfi- és sertéstámogatások, valamint a kárenyhítési rendszer kapcsán. Az egységes kérelmet benyújtó ügyfelek számára felszólító végzést küldenek azokban az esetekben, ha a benyújtott területalapú támogatásokkal kapcsolatban túligénylés, táblaátfedés, területi ráfedés miatt, illetve az állatalapú támogatások esetében meghatározott eltérések alapján adategyeztetésre van szükség.


Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály jól bevált munkamódszerekkel a Nemzet Agrárgazdasági Kamara falugazdászaival közösen segíti az adategyeztetési folyamatot, erre a segítségnyújtásra természetesen idén is számíthatnak az érintettek.

Az agrártámogatások fontos területe ősszel is a baromfi- és sertésállatjóléti támogatások köre, tekintettel a negyedév szeptember végi zárására. Az őszi időszakban a baromfi- és sertésállatjóléti kifizetési kérelmeket legkésőbb 2018. október 1. és október 31. között kell benyújtani a III. negyedévre (2018. július 1-jétől szeptember 30-ig) vonatkozóan a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz, amit a sertés esetében a N0673 számú nyomtatványon, a baromfi esetében pedig az N0675 számú nyomtatványon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.