EUR: 321,61 Ft
CHF: 281,46 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Békéscsaba

Figyelni kell a határidőkre!

Az ősz az agrártámogatások terén is új feladatokat és új teendőket hoz magával – mondta Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője.

Az év hátralévő részében az érintett ügyfélkörnek bőven lesz teendője az egységes kérelmek, a nemzeti baromfi- és sertéstámogatások, valamint a kárenyhítési rendszer kapcsán. Az egységes kérelmet benyújtó ügyfelek számára felszólító végzést küldenek azokban az esetekben, ha a benyújtott területalapú támogatásokkal kapcsolatban túligénylés, táblaátfedés, területi ráfedés miatt, illetve az állatalapú támogatások esetében meghatározott eltérések alapján adategyeztetésre van szükség.


Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály jól bevált munkamódszerekkel a Nemzet Agrárgazdasági Kamara falugazdászaival közösen segíti az adategyeztetési folyamatot, erre a segítségnyújtásra természetesen idén is számíthatnak az érintettek.

Az agrártámogatások fontos területe ősszel is a baromfi- és sertésállatjóléti támogatások köre, tekintettel a negyedév szeptember végi zárására. Az őszi időszakban a baromfi- és sertésállatjóléti kifizetési kérelmeket legkésőbb 2018. október 1. és október 31. között kell benyújtani a III. negyedévre (2018. július 1-jétől szeptember 30-ig) vonatkozóan a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz, amit a sertés esetében a N0673 számú nyomtatványon, a baromfi esetében pedig az N0675 számú nyomtatványon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.