2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

Figyelni kell a határidőkre!

Az ősz az agrártámogatások terén is új feladatokat és új teendőket hoz magával – mondta Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője.

Az év hátralévő részében az érintett ügyfélkörnek bőven lesz teendője az egységes kérelmek, a nemzeti baromfi- és sertéstámogatások, valamint a kárenyhítési rendszer kapcsán. Az egységes kérelmet benyújtó ügyfelek számára felszólító végzést küldenek azokban az esetekben, ha a benyújtott területalapú támogatásokkal kapcsolatban túligénylés, táblaátfedés, területi ráfedés miatt, illetve az állatalapú támogatások esetében meghatározott eltérések alapján adategyeztetésre van szükség.


Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály jól bevált munkamódszerekkel a Nemzet Agrárgazdasági Kamara falugazdászaival közösen segíti az adategyeztetési folyamatot, erre a segítségnyújtásra természetesen idén is számíthatnak az érintettek.

Az agrártámogatások fontos területe ősszel is a baromfi- és sertésállatjóléti támogatások köre, tekintettel a negyedév szeptember végi zárására. Az őszi időszakban a baromfi- és sertésállatjóléti kifizetési kérelmeket legkésőbb 2018. október 1. és október 31. között kell benyújtani a III. negyedévre (2018. július 1-jétől szeptember 30-ig) vonatkozóan a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz, amit a sertés esetében a N0673 számú nyomtatványon, a baromfi esetében pedig az N0675 számú nyomtatványon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.