EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,78 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Békéscsaba

Figyelni kell a határidőkre!

Az ősz az agrártámogatások terén is új feladatokat és új teendőket hoz magával – mondta Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője.

Az év hátralévő részében az érintett ügyfélkörnek bőven lesz teendője az egységes kérelmek, a nemzeti baromfi- és sertéstámogatások, valamint a kárenyhítési rendszer kapcsán. Az egységes kérelmet benyújtó ügyfelek számára felszólító végzést küldenek azokban az esetekben, ha a benyújtott területalapú támogatásokkal kapcsolatban túligénylés, táblaátfedés, területi ráfedés miatt, illetve az állatalapú támogatások esetében meghatározott eltérések alapján adategyeztetésre van szükség.


Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály jól bevált munkamódszerekkel a Nemzet Agrárgazdasági Kamara falugazdászaival közösen segíti az adategyeztetési folyamatot, erre a segítségnyújtásra természetesen idén is számíthatnak az érintettek.

Az agrártámogatások fontos területe ősszel is a baromfi- és sertésállatjóléti támogatások köre, tekintettel a negyedév szeptember végi zárására. Az őszi időszakban a baromfi- és sertésállatjóléti kifizetési kérelmeket legkésőbb 2018. október 1. és október 31. között kell benyújtani a III. negyedévre (2018. július 1-jétől szeptember 30-ig) vonatkozóan a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz, amit a sertés esetében a N0673 számú nyomtatványon, a baromfi esetében pedig az N0675 számú nyomtatványon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.