EUR: 332,75 Ft
CHF: 303,39 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Fogvédő, stoplis cipő legyen nálad!

A Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület szeptemberben nyílt hónapot tart. Minden szombaton 10, szerdánként pedig 17 órakor a nemesbődi focipályán, illetve az SZSE-pályán várják a jövő ,,zúzóit”. Bárki kipróbálhatja magát a sportágban, aki kellően jókedvűnek és nyitottnak érzi magát.

Aki szeretné, kipróbálhatja magát a sportágban Fotó:hungarysport.hu

A MAFSZ Powerade Divízió I-es bajnoki cím elnyerésével a Crushers jogot szerzett arra, hogy elinduljon az amerikai futball honi pontvadászatának legmagasabb osztályában, a HFL-ben. A klub vezetői és támogatói azonban a mindössze 38 fős kerettel még nem látták értelmét, hogy feljebb lépjenek és már az első évben búcsúzzanak is. Ugyanakkor szeretnék 2019-ben is megnyerni a Divízió I-es bajnokságot és a rákövetkező, 2020-as évadban már a HFL-ben tennék próbára tudásukat, erejüket, ügyességüket.


Új tagokat vár a Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület Fotó:hungarysport.hu

A klub vezetői ezért azt mondják: „ha sportoltál már, azért, ha nem sportoltál, azért, ha gyors vagy, azért, ha egy úthenger sem tud átmenni rajtad, akkor azért, de ha egyszerűen csak kíváncsi vagy, akkor azért gyere el a Crushers nyílt edzéseire”!

Fogvédő, stoplis cipő és sportöltözet legyen nálad – teszi hozzá gyorsan Tatár István csapatkapitány, hiszen a Crushers toborzójának célja, hogy bővítsék a keretet, ha pedig sok újonc lesz és nem mellesleg meg is maradnak, akkor a Divízió II-ben indulnak el. Távlati céljuk, hogy junior csapatot is neveznek.


A Crushers kiváló szereplésére a válogatottnál is felfigyeltek, ezért aztán több ,,zúzót” is behívtak a felkészülési keretbe. Rozmann Ferenc átment minden rostán és ezekben a napokban is a válogatottal készülhet!

Tavaly megnyerték a Divízió I-es bajnokságot Fotó:hungarysport.hu

Grátz Vilmos szövetségi kapitány legutóbb 59 fősre szűkítette a hazai amerikaifoci-válogatott keretét, amelynek továbbra is tagja a Szombathely Crushers tagbaszakadt kiválósága.

A támadófalban használható 196 cm magas, 122 kg-os játékos a Divízió I-ben veretlenül bajnok Szombathely Crushers tagja, a Győr Sharks profi csapatában szerepelve már korábban is dolgozott a válogatottal.

– Nagyon boldog voltam, hogy a szövetségi kapitányi döntés értelmében a szűkített keretnek is tagja maradtam. Nagy elismerésnek tartom ezt, hiszen Szombathelyen edző nélkül készülünk. Legutóbb Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban edzettünk. Jól érzem magam a Crushersnél és a válogatottnál is. Bízom a sikeres folytatásban – nyilatkozta a válogatott kerettag, aki erősségének a passzvédekezést tartja.

A magyar válogatott a budapesti edzőtábor után szeptember 23-án, Szlovákia ellen lép pályára. A pozsonyi összecsapást a Three Nations Cup keretében rendezik meg. A nyílt edzéssel egybekötött szombathelyi toborzót pedig szeptember 22-én 10-től 12 óráig, az SZSE-pályán tartják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.