2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Székesfehérvár

Fogyasztható életreceptek

Székesfehérváron, a Pedagógiai Szakkönyvtárban majdnem minden hétre esik egy érdeklődésre számot tartó program vagy előadás. Az egyik az Életreceptek elnevezésű sorozat, amely június végén kezdődött és jövő év áprilisában ér véget. Fischer Imre pszichológus, kineziológus vezetésével minden hónapban egy-egy érdekes témával foglalkoznak. Csak néhány cím: a középkorúság konfliktusai; alternatív gyógymódok; kiégés; elhanyagolás, elhanyagoltság; energetizáló gyógymódok; egészségmegőrző mozgáskultúrák.

Juhász Éva és Fischer Imre átbeszélik az aznapi foglalkozást

Baráth Éva könyvtárvezetővel és Juhász Évával, a program felelősével beszélgettünk a sorozatról. Azzal kezdtem, hogy megkérdeztem: miért pont ebbe vágtak bele? Kétségtelenül izgalmasak a témák, de lehet, hogy inkább egy réteghez, mintsem széles néptömegekhez szólnak. Megtudtam: két éve pályázaton nyertek, Fischer Imre köré építették a tematikát, ő javasolta a témákat.


– Kiindulási pontnak az élet középválságát neveztük meg, aminek vagy előtte állunk, vagy túl vagyunk rajta, tehát a középkorú embereket érdeklő problémákat igyekeztünk megragadni. Táplálkozás, megjelenés, öltözködés, betegségek, emberi kapcsolatok, elengedés, ezekből álltak össze a havi előadások.

A város könyvtárai sok pályázatot nyertek: a többi között van spanyol programsorozat, szabadegyetem, kézműves-foglalkozások, Szabó Magda-olvasókör.

– Ami a marketinget illeti, sok irányból igyekszünk népszerűsíteni a rendezvényeinket. Az Életreceptekről minden elolvasható a honlapunkon, és ott vagyunk a közösségi hálón is – tájékoztatott Baráth Éva.

Legközelebb szeptember 28-án a kapcsolati kommunikációk csapdái és lehetséges előnyei receptjéről hallhatnak az érdeklődök a könyvtárban.

Kapcsolódó Cikkek