2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Szekszárd

Folytatódik a parkolóépítés

Szeptember 12-én újabb munkálatok kezdődtek a megyeszékhelyen a város parkolóépítési programjának részeként. Az elmúlt években egyre több kérés érkezett az önkormányzathoz, miszerint egyre nagyobb az igény a több parkolóhelyre, hiszen megnövekedett a gépjárművek száma a megyeszékhelyen. Ennek megfelelően az elmúlt két év alatt eddig közel 100 új parkolóhelyet alakítottak ki a városban, tájékoztatott Ács Rezső polgármester.

Az új beruházással 200 család mindennapjait könnyítik meg Fotó: Nagy Nándor

– Folytattuk Szekszárdon a parkolóépítési programot. Az elmúlt két esztendőben közel 100 új parkolóhelyet hoztunk létre: az Ybl Miklós utcában, az Arany János utcai tömbbelsőben, a Semmelweis utcában és a Létay Menyhért utcában. Ennek a folyamatnak a folytatásaként, régi ígéretünknek eleget téve, a Kadarka lakótelepen 28 új parkoló kialakítása történik meg, miáltal sokkal rendezettebb körülményeket teremtünk az ott élő 200 családnak. Ahogyan azt a választási kampányban megígértük, folyamatosan bővíteni fogjuk a parkolóhelyek számát, már több mint 110 parkoló átadása történt meg az elmúlt időszakban – részletezte a polgármester.


A Kadarka lakótelepen 670 négyzetméteren összesen 28 parkolóhelyet alakítanak ki Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, a beruházások közel 600 helyi lakos életét könnyítik meg azzal, hogy rendezett, európai körülmények között tudják majd használni a környezetüket.

– Azáltal, hogy megépítjük a parkolókat, és kialakítunk egy járdát, amelyről azok megközelíthetők lesznek, megoldjuk a házak vízelvezetését is. Természetesen mindez nem elegendő, szeretnénk tovább folytatni a munkálatokat a városban. A következő fejlesztési elképzelésünk az, hogy a Zöldkert utcában is kialakítunk parkolókat az ott lakók számára, és azt gondolom, hogy ezekkel a lépésekkel még élhetőbbé tesszük Szekszárdot – tájékoztatott Ács Rezső.


A munkálatok befejeztével a Zöldkert utcában is újabb parkolók építésébe kezdenek majd Fotó: Nagy Nándor

Hangsúlyozta továbbá, hogy maga a fejlesztés nem valósulhatott volna meg a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatása nélkül, amihez a város saját költségvetéséből önerővel is hozzájárult. Az említett alapítvány segítségével nemcsak ez a projekt valósulhat meg, hanem a segítségével újult meg például a Széchenyi utcai járda közel 400 méteren. A polgármester elmondta, ahogyan befejeződnek a munkálatok a Kadarka lakótelepen, a munkát folytatják, ugyanis a Rákóczi utca keleti oldalán megindul a járdaépítés.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával készülhetett el a Széchenyi utcai járda 400 méteres szakasza is Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek