2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Főzőverseny, koncertek, népzene – ilyen volt a 20. Gulyásfesztivál

Idén is több tízezer embert vonzott a Tisza túloldalára a már hagyománnyá vált Gulyásfesztivál. A Gulyáskirály címért most is több mint 100 csapat versengett, eközben pedig azok is bőven találtak maguknak elfoglaltságot, akik nem indultak a versenyen. Már pénteken elkezdődött a nyüzsgés a Tiszaligetben: a hagyományokhoz hűen most is jótékonysági főzőversennyel indult az egész hétvégés mulatság. A részt vevő csapatoknál 600 forintos egységáron lehetett gulyást vásárolni, a befolyó összeget pedig a gyermekek népzenei és néptánc-tehetségkutatója győztesének ajánlották fel. Este a RetroZóna és az Origo zenekar lépett fel, utóbbi a 25. évfordulója alkalmából adott jubileumi koncertet. A buli különlegességét nem csupán a kerek évszám adta; a zenekar azzal ünnepelte a szülinapot, hogy több korábbi tagot is elhozott egy közös zenélésre, így igazi időutazásnak lehettünk szem- és fültanúi.

Másnap kora reggel kezdődött a főzőverseny, ahová idén több mint 100 csapat érkezett nemcsak az ország minden tájáról, hanem a testvérvárosainkból és tíz külföldi városból is. Miközben rotyogtak a különféleképpen megálmodott gulyások, a színpadon folyamatosan zajlottak a programok: nézhettünk mazsorett-tánccsoportot, néptáncot, volt közös éneklés, bemutatkoztak Szolnok testvérvárosai, de még stand up comedy és súlyemelőverseny is volt a programban az esti koncertek mellett. Persze nem csak a színpad mellett érezhette magát jól az ember; a kirakodóvásár, a vidámpark és a légvárak a megszokott helyükön várták a látogatókat. A főzőverseny eredményhirdetésére kicsivel öt óra előtt került sor: a fesztivál abszolút győztese, aki a „Gulyáskirály 2018” címet kapta, nem más, mint a Kevi Juhászné-csapat, akik babgulyásukkal levették a zsűrit a lábáról.


A vasárnap a családokról szólt: reggeltől kora délutánig vidámparkkal, illetve katonai és kézműves-gyerekjátszóházzal várták a kicsiket a fesztiválon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.