2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Szolnok

Főzőverseny, koncertek, népzene – ilyen volt a 20. Gulyásfesztivál

Idén is több tízezer embert vonzott a Tisza túloldalára a már hagyománnyá vált Gulyásfesztivál. A Gulyáskirály címért most is több mint 100 csapat versengett, eközben pedig azok is bőven találtak maguknak elfoglaltságot, akik nem indultak a versenyen. Már pénteken elkezdődött a nyüzsgés a Tiszaligetben: a hagyományokhoz hűen most is jótékonysági főzőversennyel indult az egész hétvégés mulatság. A részt vevő csapatoknál 600 forintos egységáron lehetett gulyást vásárolni, a befolyó összeget pedig a gyermekek népzenei és néptánc-tehetségkutatója győztesének ajánlották fel. Este a RetroZóna és az Origo zenekar lépett fel, utóbbi a 25. évfordulója alkalmából adott jubileumi koncertet. A buli különlegességét nem csupán a kerek évszám adta; a zenekar azzal ünnepelte a szülinapot, hogy több korábbi tagot is elhozott egy közös zenélésre, így igazi időutazásnak lehettünk szem- és fültanúi.

Másnap kora reggel kezdődött a főzőverseny, ahová idén több mint 100 csapat érkezett nemcsak az ország minden tájáról, hanem a testvérvárosainkból és tíz külföldi városból is. Miközben rotyogtak a különféleképpen megálmodott gulyások, a színpadon folyamatosan zajlottak a programok: nézhettünk mazsorett-tánccsoportot, néptáncot, volt közös éneklés, bemutatkoztak Szolnok testvérvárosai, de még stand up comedy és súlyemelőverseny is volt a programban az esti koncertek mellett. Persze nem csak a színpad mellett érezhette magát jól az ember; a kirakodóvásár, a vidámpark és a légvárak a megszokott helyükön várták a látogatókat. A főzőverseny eredményhirdetésére kicsivel öt óra előtt került sor: a fesztivál abszolút győztese, aki a „Gulyáskirály 2018” címet kapta, nem más, mint a Kevi Juhászné-csapat, akik babgulyásukkal levették a zsűrit a lábáról.


A vasárnap a családokról szólt: reggeltől kora délutánig vidámparkkal, illetve katonai és kézműves-gyerekjátszóházzal várták a kicsiket a fesztiválon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.