EUR: 321,97 Ft
CHF: 283,26 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szolnok

Főzőverseny, koncertek, népzene – ilyen volt a 20. Gulyásfesztivál

Idén is több tízezer embert vonzott a Tisza túloldalára a már hagyománnyá vált Gulyásfesztivál. A Gulyáskirály címért most is több mint 100 csapat versengett, eközben pedig azok is bőven találtak maguknak elfoglaltságot, akik nem indultak a versenyen. Már pénteken elkezdődött a nyüzsgés a Tiszaligetben: a hagyományokhoz hűen most is jótékonysági főzőversennyel indult az egész hétvégés mulatság. A részt vevő csapatoknál 600 forintos egységáron lehetett gulyást vásárolni, a befolyó összeget pedig a gyermekek népzenei és néptánc-tehetségkutatója győztesének ajánlották fel. Este a RetroZóna és az Origo zenekar lépett fel, utóbbi a 25. évfordulója alkalmából adott jubileumi koncertet. A buli különlegességét nem csupán a kerek évszám adta; a zenekar azzal ünnepelte a szülinapot, hogy több korábbi tagot is elhozott egy közös zenélésre, így igazi időutazásnak lehettünk szem- és fültanúi.

Másnap kora reggel kezdődött a főzőverseny, ahová idén több mint 100 csapat érkezett nemcsak az ország minden tájáról, hanem a testvérvárosainkból és tíz külföldi városból is. Miközben rotyogtak a különféleképpen megálmodott gulyások, a színpadon folyamatosan zajlottak a programok: nézhettünk mazsorett-tánccsoportot, néptáncot, volt közös éneklés, bemutatkoztak Szolnok testvérvárosai, de még stand up comedy és súlyemelőverseny is volt a programban az esti koncertek mellett. Persze nem csak a színpad mellett érezhette magát jól az ember; a kirakodóvásár, a vidámpark és a légvárak a megszokott helyükön várták a látogatókat. A főzőverseny eredményhirdetésére kicsivel öt óra előtt került sor: a fesztivál abszolút győztese, aki a „Gulyáskirály 2018” címet kapta, nem más, mint a Kevi Juhászné-csapat, akik babgulyásukkal levették a zsűrit a lábáról.


A vasárnap a családokról szólt: reggeltől kora délutánig vidámparkkal, illetve katonai és kézműves-gyerekjátszóházzal várták a kicsiket a fesztiválon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.