EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld

Frankfurtnak be kell vezetnie a dízeltilalmat

Frankfurtnak be kell vezetnie a korosabb dízelautók közlekedési tilalmát a wiesbadeni közigazgatási bíróság szerdai határozata szerint.

A bíróságon a Deutsche Umwelthilfe (DUH) környezetvédelmi szervezet perelte be a Hessen tartományi városok levegőjének tisztaságáért felelős tartományi kormányzatot, mivel négy nagyvárosban, köztük Frankfurtban a levegő nitrogén-oxid-tartalma meghaladta a megengedett határértéket.


A közigazgatási bíróság helyt adott a DUH keresetének. A dízel járművek közlekedési tilalmának 2019. február elsején kell életbe lépnie Frankfurtban.

A közigazgatási bíróság döntése szerint 2019. február 1-jétől az Euro 4-es dízelek, valamint az Euro 1 és 2-es benzinmotoros autók nem közlekedhetnek a védett övezetben. Jövő szeptembertől pedig az Euro 5-ös dízelekre is kiterjed a tilalom.

A tilalom Frankfurt autópályák által övezett belső területére vonatkozik majd. Nyugaton az A5, délen az A3, keleten és északon pedig az A661 autóút határolja a védett övezetet. A bíróság döntése még nem jogerős.

Németországban eddig Hamburg vezetett be tilalmat a koros dízelautók közlekedésére két útszakaszon. Stuttgartban pedig a jövő év elején lép életbe hasonló tilalom.

A dízelautók közlekedésének egyes kijelölt területekre korlátozott tilalmát a szövetségi közigazgatási bíróság korábban egy elvi döntésében a levegő tisztaságának megőrzése érdekében megengedhető intézkedésnek nyilvánította.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zivatarok hozhatnak felfrissülést

    Zivatarok hozhatnak felfrissülést

    A sok napsütés mellett változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk, de északnyugaton, északon időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, és elsősorban ott fordulhat elő kisebb eső, záporeső.

  • Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

    Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

    Szabó Csaba, a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselője lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje a Nógrád megyei városban; a politikust Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, Becsó Károly (Fidesz) országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szerdán sajtótájékoztatón mutatta be.