2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XXII.kerület

Futás a Pincejáratig!

Idén is október első szombatján van a Futafok, de egyben Budafoki Pincejárat is lesz, amelyen bolgár nemzetiségi napot tartanak finom borok, pezsgők és ételek kíséretében. Aki nagyobb csapattal érkezik, érdemes előre asztalt foglalnia a pincészetekben és az éttermekben.

A hagyományos kerületi futóverseny részletes kiírása elérhető a verseny megújult honlapján, a www.futafok.hu oldalon. A rajtoláshoz szükséges rajtszámokat a szervezők csak a kiírásban szereplő határidőig történő nevezés esetén tudják névre szólóan legyártatni, ezért és az egész napos verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében is fontos a versenykiírásban szereplő feltételek betartása.


A kerületi intézményekbe járók nevezéséről az óvoda, illetve az iskola intézkedik. A Futafokon az óvodások és az elsősök idén is nevezhetnek a szülőket, akár nagyszülőket is megfuttató kísérős futamokba, ám az igazán bátrak egyedül is futhatnak. A korosztályos futamok mellett a több generációt egyszerre átmozgató váltófutamok sem maradhatnak el. A szervezők a bukósisak kötelező használatát előíró görkorifutamra is várják a nevezéseket!

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.