2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Zalaegerszeg

Futással az önzetlenségért

Mátészalkától Zalaegerszegig futott Dudás Miklós, hogy bebizonyítsa: az önzetlenség nem tűnt el. A korábban infarktuson is átesett motivációs tréner szeptember elsején este érkezett a zalai megyeszékhelyre. Két héttel azelőtt indult, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a lelki és a testi egészség, valamint a kerékpárutak fontosságára. A mintegy 500 kilométeres út során – amit futva és gyalogolva teljesített – 14 helyen állt meg. Az országot átszelő túrának jóformán pénz nélkül vágott neki. Étkezését és szállását felajánlásokból szerette volna megoldani, ez azonban nem mindenhol sikerült. Ennek ellenére hisz abban: a jóság nem tűnt el. Bevallása szerint hiteles képet szeretett volna kapni az emberi természetről, amit úgy érzett, másképpen nem kaphatott volna meg, mint hogy ténylegesen teljesíti ezt a nem mindennapi célkitűzést.

Az út végén, Zalaegerszegen tapasztalatait leszűrve úgy nyilatkozott, hogy bizony vannak jó emberek, de vannak gócpontok is, mivel sokszor szembesült azzal a puszta ténnyel, hogy sokak szerint ciki jónak lenni a mai világban.


– A jóság olyan, mint a szavannában a fű, időnként néha kiszárad és felégetik, de amikor esik egy kis eső, mindig kizöldül – fogalmazott útja végén a motivációs tréner.

Újabb állomásra érkezett

Átfutotta, -gyalogolta az országot

Útja során számtalan érdekességgel találkozott

Vízközelben

Egy állomás a sok közül

Több mint 500 kilométert tett meg

 

Dudás Miklós még hisz az önzetlenségben

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.