EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Zalaegerszeg

Futással az önzetlenségért

Mátészalkától Zalaegerszegig futott Dudás Miklós, hogy bebizonyítsa: az önzetlenség nem tűnt el. A korábban infarktuson is átesett motivációs tréner szeptember elsején este érkezett a zalai megyeszékhelyre. Két héttel azelőtt indult, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a lelki és a testi egészség, valamint a kerékpárutak fontosságára. A mintegy 500 kilométeres út során – amit futva és gyalogolva teljesített – 14 helyen állt meg. Az országot átszelő túrának jóformán pénz nélkül vágott neki. Étkezését és szállását felajánlásokból szerette volna megoldani, ez azonban nem mindenhol sikerült. Ennek ellenére hisz abban: a jóság nem tűnt el. Bevallása szerint hiteles képet szeretett volna kapni az emberi természetről, amit úgy érzett, másképpen nem kaphatott volna meg, mint hogy ténylegesen teljesíti ezt a nem mindennapi célkitűzést.

Az út végén, Zalaegerszegen tapasztalatait leszűrve úgy nyilatkozott, hogy bizony vannak jó emberek, de vannak gócpontok is, mivel sokszor szembesült azzal a puszta ténnyel, hogy sokak szerint ciki jónak lenni a mai világban.


– A jóság olyan, mint a szavannában a fű, időnként néha kiszárad és felégetik, de amikor esik egy kis eső, mindig kizöldül – fogalmazott útja végén a motivációs tréner.

Újabb állomásra érkezett

Átfutotta, -gyalogolta az országot

Útja során számtalan érdekességgel találkozott

Vízközelben

Egy állomás a sok közül

Több mint 500 kilométert tett meg

 

Dudás Miklós még hisz az önzetlenségben

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.