2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Futással az önzetlenségért

Mátészalkától Zalaegerszegig futott Dudás Miklós, hogy bebizonyítsa: az önzetlenség nem tűnt el. A korábban infarktuson is átesett motivációs tréner szeptember elsején este érkezett a zalai megyeszékhelyre. Két héttel azelőtt indult, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a lelki és a testi egészség, valamint a kerékpárutak fontosságára. A mintegy 500 kilométeres út során – amit futva és gyalogolva teljesített – 14 helyen állt meg. Az országot átszelő túrának jóformán pénz nélkül vágott neki. Étkezését és szállását felajánlásokból szerette volna megoldani, ez azonban nem mindenhol sikerült. Ennek ellenére hisz abban: a jóság nem tűnt el. Bevallása szerint hiteles képet szeretett volna kapni az emberi természetről, amit úgy érzett, másképpen nem kaphatott volna meg, mint hogy ténylegesen teljesíti ezt a nem mindennapi célkitűzést.

Az út végén, Zalaegerszegen tapasztalatait leszűrve úgy nyilatkozott, hogy bizony vannak jó emberek, de vannak gócpontok is, mivel sokszor szembesült azzal a puszta ténnyel, hogy sokak szerint ciki jónak lenni a mai világban.


– A jóság olyan, mint a szavannában a fű, időnként néha kiszárad és felégetik, de amikor esik egy kis eső, mindig kizöldül – fogalmazott útja végén a motivációs tréner.

Újabb állomásra érkezett

Átfutotta, -gyalogolta az országot

Útja során számtalan érdekességgel találkozott

Vízközelben

Egy állomás a sok közül

Több mint 500 kilométert tett meg

 

Dudás Miklós még hisz az önzetlenségben

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.