2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb XXI.kerület

Futva is gyűjtöttek adományt

A Csepelen is ellátóintézményt működtető Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, programokkal.

Munkájának támogatására országos pénzadománygyűjtést hirdetett a 1353-as adományvonalon, hogy a legnehezebb téli hónapok előtt minél több rászoruló családnak nyújthasson segítséget, akiknek az amúgy is küzdelmes megélhetését most nagymértékű áremelkedések is nehezítik.


 

A kárpátaljai Jánosiban megrendezett nagyszabású sporteseménnyel, a 4. Beregszászi Jótékonysági Félmaratonnal is a szolidaritásra és az összefogásra kívánták felhívni a figyelmet, ezzel a céllal állt rajthoz Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntese is.

A jótékonysági futóversenyen mintegy 500 magyar, ukrán, sőt amerikai versenyző indult. A Barna György Stadionban félmaratoni, 10, 5, 3 kilométeres, valamint 800 méteres távokon rajtolhattak a nevezők. A rendezvényen részt vett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Szita Károly, a segélyszervezet kárpátaljai munkáját támogató Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, valamint Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy minden kis segítség számít, hiszen húsz hívás a 1353-ra már egy ötezer forint értékű élelmiszercsomagot jelent, amely egy átlagos család 1-1,5 hónapra elegendő alapvető élelmiszer-szükségletét biztosítja. Hetven hívásból pedig már egy nagyobb család számára több téli hónapra elegendő tüzelőadomány lehet.


Lévai Anikó jószolgálati nagykövet a segélyszervezet két évtizedes kárpátaljai munkájára utalva kiemelte, hogy a kézzelfogható segítségnyújtás mellett közösséget is építenek, ily módon is segítve az itt élőket.

Szita Károly az MJVSZ-adományok felhasználási formáit megtekintve elmondta: meggyőződött róla, hogy jó helyre került a támogatásuk, s a kimondottan átlátható és megbízható módon működő Ökumenikus Segélyszervezetre hosszú távú partnerként tekintenek.

Gyurta Dániel hozzátette, a segélyszervezet magyarországi munkájának támogatása mellett kiemelten fontos számára a határon túli rászoruló családok segítése, ezért örül és egyben hálás is, hogy az Ökumenikus Segélyszervezettel most személyesen is eljuthatott Kárpátaljára.

Hogyan segíthetünk?

Az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal, illetve online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással lehet támogatni, a közlemény rovatban „Kárpátalja” megjelöléssel.

Kapcsolódó Cikkek