EUR: 329,26 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Egyéb XIV.kerület

Gasztrobanditák szállták meg a sportpályát

A Bocuse d’Or mesterséfjei által újragondolt sáfrányos libamájhabban érlelt bélszín ugyan nem volt, de így is szakácsművészeti remekek születtek a Zuglói Gasztrofesztiválon. A bevétel a Bethesda Gyermekkórház Alapítványé lett.

Szijártó Károly, és a Gasztorbanditák ezúttal is kitettek magukért ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Negyedszer ragadtak fakanalat a rutinos főzőmesterek a Mogyoródi úti sportpályán, hogy versenyre keljenek a jótékonysági gasztrofesztiválon. Szijártó Károly, az egyik tavalyi győztes „törzsvendég” a fesztiválon, és ezúttal több csapatot fogott össze.
– Kicsit szétszórt volt a BK Ingatlan Stúdió gárdája, de jövőre majd szigorúbb leszek – mondta a népszerű Carlos, aki azért most is elhozott néhány díjat.


Az idén is akadt olyan, aki csak a legegyszerűbb konyhai felszereléssel – kézzel és nagy szájjal – érkezett, de a Kóbori Győző által vezetett Gasztrobanditák csapata a bölényhús, valamint az őzlábgomba és vargánya mellé még egy kis  szarvasgombát is hozott. Csak az íze végett.

A jó végeredményhez fontos a pontos előkészület (Fotó: Sáfár Tibor)

 

– Lehet, hogy túlzásba vittem a felkészülést, mert hét közben otthon a kerti grillen lépésről lépésre kipróbáltam mindent, hogy a versenyen már flottul menjen – mondta a Gasztrobanditák főnöke.


Már a fentiekből is kiderül, hogy nem csak az obligát marhapörkölt-gulyásleves vonal fut az alkalmi zuglói séfek körében, bár ezeket sem szabad lebecsülni. A konyhákban otthonosan mozgók szerint még egy tükörtojást is el lehet rontani, de egy jó pacalhoz a megszokott hozzávalókon felül érdemes némi apróra vágott vagy egész nagy lelket is beleadni. Nos, lélekben nem volt hiány, az elfogyasztott sörök, borok és egyéb alkoholos italok hatására mindenki olyan lelkes lett, hogy este hétre, a Charlie-koncert nyitányára a kuktákból sok esetben séfek, a séfekből pedig segédkukták lettek.

S ehhez jött még a Jég dupla whiskyvel.

A hangulat is nagyszerű volt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek