2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XIV.kerület

Gasztrobanditák szállták meg a sportpályát

A Bocuse d’Or mesterséfjei által újragondolt sáfrányos libamájhabban érlelt bélszín ugyan nem volt, de így is szakácsművészeti remekek születtek a Zuglói Gasztrofesztiválon. A bevétel a Bethesda Gyermekkórház Alapítványé lett.

Szijártó Károly, és a Gasztorbanditák ezúttal is kitettek magukért ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Negyedszer ragadtak fakanalat a rutinos főzőmesterek a Mogyoródi úti sportpályán, hogy versenyre keljenek a jótékonysági gasztrofesztiválon. Szijártó Károly, az egyik tavalyi győztes „törzsvendég” a fesztiválon, és ezúttal több csapatot fogott össze.
– Kicsit szétszórt volt a BK Ingatlan Stúdió gárdája, de jövőre majd szigorúbb leszek – mondta a népszerű Carlos, aki azért most is elhozott néhány díjat.


Az idén is akadt olyan, aki csak a legegyszerűbb konyhai felszereléssel – kézzel és nagy szájjal – érkezett, de a Kóbori Győző által vezetett Gasztrobanditák csapata a bölényhús, valamint az őzlábgomba és vargánya mellé még egy kis  szarvasgombát is hozott. Csak az íze végett.

A jó végeredményhez fontos a pontos előkészület (Fotó: Sáfár Tibor)

 

– Lehet, hogy túlzásba vittem a felkészülést, mert hét közben otthon a kerti grillen lépésről lépésre kipróbáltam mindent, hogy a versenyen már flottul menjen – mondta a Gasztrobanditák főnöke.


Már a fentiekből is kiderül, hogy nem csak az obligát marhapörkölt-gulyásleves vonal fut az alkalmi zuglói séfek körében, bár ezeket sem szabad lebecsülni. A konyhákban otthonosan mozgók szerint még egy tükörtojást is el lehet rontani, de egy jó pacalhoz a megszokott hozzávalókon felül érdemes némi apróra vágott vagy egész nagy lelket is beleadni. Nos, lélekben nem volt hiány, az elfogyasztott sörök, borok és egyéb alkoholos italok hatására mindenki olyan lelkes lett, hogy este hétre, a Charlie-koncert nyitányára a kuktákból sok esetben séfek, a séfekből pedig segédkukták lettek.

S ehhez jött még a Jég dupla whiskyvel.

A hangulat is nagyszerű volt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.