EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Nagykanizsa

Gasztrokalandok az Erzsébet téren

Friss kalandok és a térség kulináris értékei is várták a tizenötödik bor- és dödöllefesztivál látogatóit. A két nap során rendeztek főző- és borversenyt, látványos szüreti felvonulást és közösségi futást – persze a kiváló koncertek mellett. Mások mellett fellépett a Bagossy Brothers, Dévényi Tibi bácsi sok pöttyös labdával és a Budapest Bár is.

A főzőversenyen is minden a dödölléről szólt… (Fotó: Gergely Szilárd)

A város őszi nagy rendezvénye ezúttal csatlakozott az Európai Friss Kalandok programhoz, amely a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti, kóstolókkal és interaktív játszótérrel. Az elkészült dödöllék közül – akárcsak tavaly – a zsűri tetszését leginkább a „Haverek” Motoron gasztrocsodája nyerte el, s ez a csapat jeleskedett a borkorcsolya kategóriában is. A legjobb dödölleköretet a Pensio készítette. Idén először megválasztották Thúry György borát is, a különféle kategóriákban a Bezerics, a Simon és a Cezar pincészet diadalmaskodott.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.