2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Nagykanizsa

Gasztrokalandok az Erzsébet téren

Friss kalandok és a térség kulináris értékei is várták a tizenötödik bor- és dödöllefesztivál látogatóit. A két nap során rendeztek főző- és borversenyt, látványos szüreti felvonulást és közösségi futást – persze a kiváló koncertek mellett. Mások mellett fellépett a Bagossy Brothers, Dévényi Tibi bácsi sok pöttyös labdával és a Budapest Bár is.

A főzőversenyen is minden a dödölléről szólt… (Fotó: Gergely Szilárd)

A város őszi nagy rendezvénye ezúttal csatlakozott az Európai Friss Kalandok programhoz, amely a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti, kóstolókkal és interaktív játszótérrel. Az elkészült dödöllék közül – akárcsak tavaly – a zsűri tetszését leginkább a „Haverek” Motoron gasztrocsodája nyerte el, s ez a csapat jeleskedett a borkorcsolya kategóriában is. A legjobb dödölleköretet a Pensio készítette. Idén először megválasztották Thúry György borát is, a különféle kategóriákban a Bezerics, a Simon és a Cezar pincészet diadalmaskodott.


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.