2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Nagykanizsa

Gasztrokalandok az Erzsébet téren

Friss kalandok és a térség kulináris értékei is várták a tizenötödik bor- és dödöllefesztivál látogatóit. A két nap során rendeztek főző- és borversenyt, látványos szüreti felvonulást és közösségi futást – persze a kiváló koncertek mellett. Mások mellett fellépett a Bagossy Brothers, Dévényi Tibi bácsi sok pöttyös labdával és a Budapest Bár is.

A főzőversenyen is minden a dödölléről szólt… (Fotó: Gergely Szilárd)

A város őszi nagy rendezvénye ezúttal csatlakozott az Európai Friss Kalandok programhoz, amely a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti, kóstolókkal és interaktív játszótérrel. Az elkészült dödöllék közül – akárcsak tavaly – a zsűri tetszését leginkább a „Haverek” Motoron gasztrocsodája nyerte el, s ez a csapat jeleskedett a borkorcsolya kategóriában is. A legjobb dödölleköretet a Pensio készítette. Idén először megválasztották Thúry György borát is, a különféle kategóriákban a Bezerics, a Simon és a Cezar pincészet diadalmaskodott.


Kapcsolódó Cikkek