EUR: 352,02 Ft
CHF: 330,19 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb I.kerület II.kerület

Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

A beérkezett munkákból a legjobb idézeteket szakmai zsűri választotta ki. A pályázatokat Bakó Annamária, a Litea – Budai Krónika Könyvesbolt vezetője, Benkő László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész és Szigethy Gábor színháztörténész értékelte. Mostantól minden buszra váró és arra járó megállhat itt, és a gondolatait is megállíthatja és idézetekkel frissítheti a Krisztinavárosban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.