2020. július 02., csütörtök
Ottó

Sport

Göröglecke magyaroknak

Zárt kapus mérkőzésen fogadja a Groupama Arénában a magyar labdarúgó-válogatott a görögöket a Nemzetek Ligája második fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitánynak fel van adva a lecke, mindenképpen nyernünk kell, ha akarunk még kezdeni valamit a sorozattal.

Szombaton a válogatott Tamperében lépett pályára a finnek ellen 1-0-ra elveszített mérkőzésen, ma este pedig már Budapesten fogadja a görög csapatot. Ha a lélektani oldalt nézzük, az ellenfél mindenképpen jobb pszichés állapotban érkezik hozzánk, hiszen a hétvégén 1-0-ra legyőzték Észtországot.


A statisztikák is görög sikert jósolnak. A két csapat eddig 19-szer találkozott, 4 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség a mérlegünk a soron következő ellenfél ellen. Az is a vendégek mellett szól, hogy legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzésükből hatot megnyertek, két döntetlen és egy vereség mellett, míg a magyar válogatott ezt megelőző 15 találkozóján csak háromszor győzött, s egy döntetlen mellett 11 vereséget szenvedett.

A Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást annak a büntetésnek a következményeként rendezik nézők nélkül, amelyet az UEFA még a 2015-ös, románok elleni Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

A görög válogatott is elsősorban védekező futballt játszik, így vélhetően meg fog gyűlni a bajuk Szalai Ádáméknak a fal áttörésével, hiszen nincsenek igazán kreatív játékosaink, akik váratlant tudnának húzni. Jelen pillanatban még kérdéses a görög sztárcsatár, Kósztasz Mítroglu játéka, aki az észtek ellen szenvedett kisebb bokasérülést.

A Magyarország–Görögország összecsapást az M4 Sport 20.45-től élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek