EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Griezmann: Messi és Ronaldo szintjén vagyok

Interjút adott a spanyol AS című lapnak Antoine Griezmann, az Atlético Madrid támadója. Elmondása szerint már most is Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjén futballozik, azonban még mindig van hova fejlődnie, mert a legjobb akar lenni.

Antoine Griezmann nem kell a szomszédba menjen egy kis önbizalomért. Az Atlético Madrid francia támadója az AS-nek mondta el, hogy szerint már most egy asztalnál ül Lionel Messivel, Neymarral és Cristiano Ronaldóval. Tény, hogy az elmúlt években őt is az európai futball elitjéhez sorolták és azzal, hogy az oroszországi világbajnokságon aranyérmes lett, illetve klubjával elhódította az Európai Szuperkupát helye még inkább megszilárdult a legjobbak között. Neki azonban ez sem elég, saját bevallása szerint túlszárnyalhatja a feljebb említett labdarúgókat.


EPA/RODRIGO JIMENEZ

 

– Több szempontból meg lehet közelíteni a labdarúgást. Egyértelmű, hogy más típusú játékos vagyok, mint Messi, Neymar, Ronaldo, vagy az új generáció feltörekvő futballistája, Kylian Mbappé. A topon vagyok, de még ennél is jobb lehetek. A legsokoldalúbb játékos akarok lenni. Nem fogok szezononként 50 gólt szerezni, de az a célom, hogy minél jobban segítsem a csapatom támadójátékát – fogalmazott a 27 éves futballista.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e egy lapon említeni Messivel, egyértelműen igennel válaszolt, azonban figyelmeztetett, hogy hamarosan új játékosok jelennek majd meg, akik teljes erővel küzdenek majd a legjobb helyekért.


Arról is beszélt, hogy miért döntött úgy, hogy az Atléticóban marad,mikor a Barcelona nagyon érdeklődött iránta az idei átigazolási szezonban.

– A Barcelonának nemet mondtam és ez is azt bizonyítja, hogy mekkora csapat az Atléti. Ha gyenge lenne, elmentem volna, de bízom Diego Simeone, vezetőedzőben és a csapattársaimban – mondta.

Griezmann egyébként jól kezdte a szezont: négy bajnoki mérkőzésen egy gólt és két gólpasszt tud felmutatni. A csapata viszont gyengén szerepel, eddig mindössze 5 pontot gyűjtött a lehetséges 12-ből a spanyol első osztályban. Az Atlético Madrid kedden a Bajnokok Ligájában is megkezdi a szereplést, méghozzá idegenben az AS Monaco ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.