EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Eger

Gyáravatás

A ZF-csoport városunkba vetett töretlen bizalma tanúságaként, illetve a kormányzat 6,7 milliárd forintos támogatásával jött létre az az új gyáregység, amely a nyolcfokozatú automata sebességváltók (képünkön) gyártására specializálódik. Michael Hankel, a ZF-csoport alelnöke (jobbra) elmondta, választásuk azért esett Egerre, mert az itt dolgozóknak nagy tapasztalatuk van a sebességváltók gyártásában és a város kedvező infrastrukturális háttere miatt ideális döntés volt itt felépíteni a gyárat. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (balra) hangsúlyozta, hogy ma egy új ipari forradalom zajlik, az egyik legfontosabb gazdasági tényező az autóipar, így Eger kiemelt szerepet tölt be az ország pénzügyi életében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.