2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Gyilkossága helyszínére vitték R. Szilvesztert

Helyszíni kihallgatással folytatódott tegnap a soroksári futó nő feltételezett gyilkosa elleni nyomozás – tudta meg a Lokál. R. Szilvesztert a rendőrök a fogdából a gyilkosság helyszínére szállították, ahol szembesítették szörnyű tettével. 

Továbbra is hallgat a soroksári gyilkosság feltételezett elkövetője. Igaz, a vizsgálat már bizonyította, hogy a férfi DNS-ét találták meg, de az eset pontos rekonstruálásához R. Szilveszter vallomására is szükség van. Tegnap azért szállították Soroksárra, a bűncselekmény helyszínére, a futók által kedvelt bozótos, erdős részhez, mert azt szeretnék, ha a férfi pontosítaná korábbi vallomását. Arra kíváncsiak, hogy honnan érkezett kerékpárral, mit látott, amikor Krisztina segítségére sietett, s miképpen sérült meg ő is. A férfi ugyanis azt állítja, hogy nem ő az elkövető, csak meg akarta menteni a megtámadott nőt.

– Az elkövetkező időszakban a gyanúsítotti kihallgatások kapnak főszerepet. Nagyon fontos, hogy ezek milyen módon történnek meg. A kollégák az egyes nyomozati cselekmények alkalmával azt monitorozzák, hogy a gyanúsított ellentmondásba keveredik-e az általa elmondottakkal – tudtuk meg forrásunktól.
Mint megírtuk, 2013 szeptemberében megerőszakolták és meggyilkolták Soroksár külterületén a 36 éves Kardosné Gyurik Krisztinát. Az asszony futni indult a helyszíntől nem messze lévő otthonából. Holttestére egy bokros, elhagyatott részen bukkantak rá, gyilkosát öt éven keresztül nem találta a rendőrség.
Mint kiderült, a most 40 éves, hajléktalanként élő R. Szilveszter pár héttel a gyilkosság után, egy betörést követően került börtönbe, azóta ott van. Akkoriban még nem volt kötelező DNS-mintát venni az elítéltektől, erre csak nemrég került sor, amikor is kiderült, hogy ő követhette el a gyilkosságot. R. Szilveszter genetikai nyomait nemcsak a helyszínen, hanem az áldozaton is megtalálták.

Kapcsolódó Cikkek