EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Tatabánya

Gyönyörű udvarral gazdagodott az óvoda

Új épületszárnnyal, benne tornateremmel és fejlesztőszobával gazdagodott a Sárberki Óvoda egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően, amely 163,5 millió forint forrást biztosított a fejlesztés megvalósításához.

A belső mellett a külső tér is megújult: gyönyörű udvaron hatalmas játszótér várja az apróságokat az intézmény mögött. A Sárberki Napok keretében rendezett ünnepélyes átadón Hetzmanné Begala Anna intézményvezető mellett Schmidt Csaba polgármester és Salló Győző, a városrész önkormányzati képviselője is köszöntötte a résztvevőket.


A Sárberki Óvoda 1979-ben épült, jellemzően lapos tetős kialakítású. Helykiosztása nem igazodott a csoportok igényeihez, a pedagógiai programban megfogalmazott feladatok megfelelő szintű megvalósításához. Egyes helyiségek, mint a tornaterem és a sószoba, teljesen hiányoztak, mások csak részben feleltek meg az elvárásoknak. Éppen ezért az önkormányzat úgy döntött, új épületrésszel bővíti az óvodát a túlzsúfoltság megszüntetésére, valamint hogy a jövőben már ne a mindennapos testmozgás színvonalas ellátására nem megfelelő aulát kelljen tornaszobának használniuk. Az új szárnyban a tornaterem mellett egy fejlesztő- és egy sószoba is helyet kapott, az egyéb kiszolgálóhelyiségekkel együtt.

Felszabadult játék az új udvaron

A csoportszobákba új antibakteriális burkolat került, valamint teljesen megújult az elektromos hálózat. Az átfogó energetikai korszerűsítés során hő- és vízszigetelésre, ablak- és ajtócserékre került sor, továbbá az elöregedett fűtési vezetékeket is lecserélték, és szabályozható radiátorokat szereltek be.


Az intézmény mindkét bejáratánál rámpa és előlépcső épült a korábbi szintkülönbség áthidalására, továbbá megfelelő méretű és kialakítású bejárati nyílászárók készültek annak érdekében, hogy az óvodában komplex módon biztosított legyen az akadálymentesség, az épület falain kívül és belül egyaránt. Az óvodába új eszközök is érkeztek, amelyek a jövőben segíthetik a gyermekek térorientációját, koordinációs képességét, az ügyességet és a kreativitást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.