2020. március 30., hétfő
Zalán

Belföld

Hajtóvadászat az újpalotai gyilkos után

Hajtóvadászat indult a XV. kerületi brutális gyilkos után. A rendőrök elemezték az áldozat, a 49. éves V. László ingatlanvállalkozó híváslistáját. Az egyik személy, akivel a férfi többször beszélt halála napján, köddé vált.

Egy kutyasétáltató talált rá a 49 éves V. László ingatlanvállalkozó holttestére szeptember 20-án reggel egy ismert XV. kerületi bevásárlóközpont mögött, a Szilas-patak partján. Az áldozat feltehetően előző éjszaka találkozott gyilkosával a közelben. Az sem kizárt, hogy a gyilkos csalta oda áldozatát, hiszen azon a területen nincsenek térfigyelő kamerák.


A Bors szerint a tettes és az áldozat az utóbbi autójában veszett össze, gyilkosa itt sebesítette meg először V. Lászlót, a kék színű Mercedesben vérnyomokat találtak a nyomozók. A megszúrt V. László ezután menekülni próbált, de gyilkosa utolérte, és közvetlen közelről fejbe lőtte. Kihallgatták a környéken tanyázó hajléktalanokat is, akik nem hallottak lövést, ezért nem kizárt, hogy az elkövető hangtompítót használt, ami utalhat arra, hogy előre megfontolt szándékkal követte el a bűncselekményt. A zsaruk azóta hajtóvadászatot indítottak a gyilkos után.

– A rendőrök ellenőrizték az áldozat híváslistáját, megnézték, kikkel folytatott telefonbeszélgetést a halálát megelőző napon. Több személy kihallgatása történt meg és zajlik jelenleg is – tudtuk meg az ügyet jól ismerő forrásunktól.  Hozzátette, egyetlen személy van, akit a híváslista alapján még nem tudtak ellenőrizni a nyomozók, mivel az illetőnek nyoma veszett, nem találja a hatóság.


A rendőrök a környező utcák térfigyelő kameráinak felvételeit is visszanézték, hogy megtudják, milyen típusú és rendszámú autóval érkezhetett az elkövető. A nyomozók bizakodnak, hiszen több ujjlenyomatot és DNS-t sikerült rögzíteni a kocsiban. A nyomok alapján a rendőrök azt feltételezik, hogy a már kivégzett férfit gyilkosa vonszolta a patakhoz, majd dobta bele. A holttesten szúrásnyomokat és a fején egy golyó bemeneti nyílását találta meg az orvos szakértő.

Kapcsolódó Cikkek