EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb IV.kerület

Haladnak a korral a három szakgimnáziumban

A szakképzésben a készségekre építve kell oktatni, szélesíteni kell az oktatás körét és az alapokat, amire a specializáció épülhet – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban.

A rendezvényen a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány három Cisco Webex Board eszközt adott át a Budapesti Műszaki és Szakképzési Centrumnak, hogy a központ három szakgimnáziumában egy éven át kísérleti jelleggel használják az oktatásban. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a három szakgimnázium tanulói egy időben kapcsolódjanak be az oktatásba és kipróbálhassák a digitális tananyagfejlesztést.


Sisák Zoltán, a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány kuratóriumi elnöke mutatta be a Cisco webexet (MTI Fotó: Mónus Márton)

A centrumhoz tartozó Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban a helyettes államtitkár kifejtette, hatalmas kihívás az iskoláknak, hogy megfeleljenek a XXI. század elvárásainak, többi között olyan szakmákra kell felkészíteniük a tanulókat, amelyek jelentős része még nem is létezik. Pölöskei Gáborné kiemelte, az informatika beépülése az oktatásba legalább olyan jelentőségű, mint az ábécé megtanulása. Hangsúlyozta, olyan időszak jött el, amikor lépni kell az oktatásban is a technikai feltételek megteremtése és a tanárok képzése szempontjából. A helyettes államtitkár rámutatott arra, hogy az informatika segíti a hatékonyabb munkát az oktatásban, és egyre jobban be lehet építeni más tantárgyak tanításába is.
– Az informatika lehetőségével élni kell, sikeresen be kell építeni az oktatásba, mert ez elvezet a gazdaság és az ország sikeréhez – mondta a helyettes államtitkár.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a diákok haladjanak a korral (MTI Fotó: Mónus Márton)

Molnárné Rénes Éva, a Budapesti Műszaki és Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy a centrumban 8000 diák kezdte meg a tanévet, 12 tagintézményben 12 ágazatban oktatnak, köztük 4278 informatika szakos diákot, a Cisco Webes Board eszközök pedig a duális képzést segítik. Sisák Zoltán, a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a termékkel kapcsolatos tapasztalatokat értékelik, és abban bíznak, hogy a diákok nemcsak használják az eszközöket, hanem partnerként vesznek részt az együttműködésben.


Mi is az a Cisco Webex Board?

A Cisco Webex Board segítségével vezeték nélkül jeleníthető meg a bemutató, a tábla, a videó- és audiokonferencia vagy előadás, így igazi csapatmunka alakulhat ki a diákok között. Sőt több iskolából egyszerre csatlakozhatnak ugyanahhoz az előadáshoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.