EUR: 321,22 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Pécs

Halszobor lett az alumíniumdobozból

Csavarokkal rögzítették azokat a kólás- és fantásdobozokat, amelyek végül hét hatalmas halat formáztak meg. Mindez egy pécsi, tíznapos alkotótábor eredménye volt. Az újrahasznosított alumíniumdobozból készült installáció üzenete egyértelmű: élővizeink védelmére hívja fel a figyelmet.

Idén a Pécsi Tudományegyetem és a Zsolnay Kulturális Negyed adott otthont az évente megrendezett, HybridArt Campnak elnevezett tábornak. Két éve az ősidőkbe utaztak vissza, akkor egy négy méter magas dinoszauruszt formáló installáció született, amit 4000 műanyag palack felhasználásával építettek. Tavaly pedig szintén Pécs adott otthont a művészeti alkotótábornak. Akkor 8000 alumíniumdobozból két lófejet építettek, ami később Budapestet, Dubajt és Abu-Dzabit is megjárta.


Ez az alkotás Pécsett készült, de megjárja Budapestet és Dubajt is

A mostani installáció hamarosan az Art Moments Fesztiválon mutatkozik be Budapesten, majd novemberben Abu-Dzabiban és Dubajban is kiállítják.

A HybridArt 2005 óta működik a kortárs vizuális művészet területén azzal a céllal, hogy a klasszikus formákból és keretekből kilépve, minél szélesebb körben ismertté tegye a hazai és külföldi képzőművészetet és dizájnt. Ennek szellemiségében szervezik már évek óta állandó programjaikat, az Art Moments fesztivált, a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! gasztrodizájn-pályázatot és a Zenith Art Exchange nemzetközi művészeti csereprogramot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.