EUR: 328,94 Ft
CHF: 301,91 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Egyéb Pécs

Halszobor lett az alumíniumdobozból

Csavarokkal rögzítették azokat a kólás- és fantásdobozokat, amelyek végül hét hatalmas halat formáztak meg. Mindez egy pécsi, tíznapos alkotótábor eredménye volt. Az újrahasznosított alumíniumdobozból készült installáció üzenete egyértelmű: élővizeink védelmére hívja fel a figyelmet.

Idén a Pécsi Tudományegyetem és a Zsolnay Kulturális Negyed adott otthont az évente megrendezett, HybridArt Campnak elnevezett tábornak. Két éve az ősidőkbe utaztak vissza, akkor egy négy méter magas dinoszauruszt formáló installáció született, amit 4000 műanyag palack felhasználásával építettek. Tavaly pedig szintén Pécs adott otthont a művészeti alkotótábornak. Akkor 8000 alumíniumdobozból két lófejet építettek, ami később Budapestet, Dubajt és Abu-Dzabit is megjárta.


Ez az alkotás Pécsett készült, de megjárja Budapestet és Dubajt is

A mostani installáció hamarosan az Art Moments Fesztiválon mutatkozik be Budapesten, majd novemberben Abu-Dzabiban és Dubajban is kiállítják.

A HybridArt 2005 óta működik a kortárs vizuális művészet területén azzal a céllal, hogy a klasszikus formákból és keretekből kilépve, minél szélesebb körben ismertté tegye a hazai és külföldi képzőművészetet és dizájnt. Ennek szellemiségében szervezik már évek óta állandó programjaikat, az Art Moments fesztivált, a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! gasztrodizájn-pályázatot és a Zenith Art Exchange nemzetközi művészeti csereprogramot.

Kapcsolódó Cikkek