EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Pécs

Halszobor lett az alumíniumdobozból

Csavarokkal rögzítették azokat a kólás- és fantásdobozokat, amelyek végül hét hatalmas halat formáztak meg. Mindez egy pécsi, tíznapos alkotótábor eredménye volt. Az újrahasznosított alumíniumdobozból készült installáció üzenete egyértelmű: élővizeink védelmére hívja fel a figyelmet.

Idén a Pécsi Tudományegyetem és a Zsolnay Kulturális Negyed adott otthont az évente megrendezett, HybridArt Campnak elnevezett tábornak. Két éve az ősidőkbe utaztak vissza, akkor egy négy méter magas dinoszauruszt formáló installáció született, amit 4000 műanyag palack felhasználásával építettek. Tavaly pedig szintén Pécs adott otthont a művészeti alkotótábornak. Akkor 8000 alumíniumdobozból két lófejet építettek, ami később Budapestet, Dubajt és Abu-Dzabit is megjárta.


Ez az alkotás Pécsett készült, de megjárja Budapestet és Dubajt is

A mostani installáció hamarosan az Art Moments Fesztiválon mutatkozik be Budapesten, majd novemberben Abu-Dzabiban és Dubajban is kiállítják.

A HybridArt 2005 óta működik a kortárs vizuális művészet területén azzal a céllal, hogy a klasszikus formákból és keretekből kilépve, minél szélesebb körben ismertté tegye a hazai és külföldi képzőművészetet és dizájnt. Ennek szellemiségében szervezik már évek óta állandó programjaikat, az Art Moments fesztivált, a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! gasztrodizájn-pályázatot és a Zenith Art Exchange nemzetközi művészeti csereprogramot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.