EUR: 322,18 Ft
CHF: 283,51 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb XIX.kerület

Hamarosan itt az Örökbefogadott Állatok Napja

Az örökbefogadás fontosságára és a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet az Örökbefogadott Állatok Napja, ahol egész napos családbarát programokkal, versenyekkel várják az állatbarátokat.

Hatodik alkalommal találkozhatnak a gazdik és kedvenceik az Örökbefogadott Állatok Napján, a DOKTA – Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, valamint az Illatos úti Ebtelep (FÖRI Állategészségügyi Szolgálata) közös rendezvényén, amelyet idén Kőbánya önkormányzata támogat. A család- és állatbarát programokon a részvétel díjtalan, szeptember 23-án, vasárnap 10 órától mindenkit várnak szeretettel a népligeti Planetárium mögötti területen.


Dódity Gabriella, az alapítvány kurátora egy foltos bundájú négylábúval

A kutyabehívó versenyen a gazdik azt tesztelhetik, hogy kutyusuk hozzájuk szalad-e, vagy az elszórt virslit választja


A rendezvény elsődleges, legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és az örökbefogadás fontosságára, mindezt kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal, versenyekkel, előadásokkal és kiállításokkal tarkítva. Lesz kutya-gazdi szépségverseny, ingyenes kutya-gazdi fotózás, de mindenki próbára teheti kedvencét a behívóversenyen is, ahol a gazdik azt tesztelhetik, kutyusuk vajon hozzájuk szalad-e a behívószóra, vagy az útközben elszórt virslit választja. A látogatók találkozhatnak egyebek mellett Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával, valamint Mandyvel, a HEDDTech robbanószer-kereső négylábújával is.
– Évente megközelítőleg 2000 állat kerül az Illatos útra, ezért is fontos, hogy egyre több ember figyelmét tudjuk felhívni az örökbefogadás fontosságára – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumának tagja. – A telepen viszonylag kevés a férőhely, de nagy eredmény, hogy hat éve nem volt helyhiány miatt altatás. Aki az Illatos útról fogad örökbe négylábú barátot, két lelket ment meg, mert egy kennelt is felszabadít. Dolgozunk egyébként azon is, hogy az Illatos úti telep nagyobb, méltóbb helyre költözhessen.
A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata 2012-ben hívta életre az Örökbefogadott Állatok Napját, amelyet négy éven keresztül megtartott, a hagyományt pedig 2017 óta az őket és az Illatos úti telep négylábúit segítő DOKTA folytatja, de természetesen az Illatos úti telep gazdája a szolgálat fő szakmai partnereként idén is jelen lesz a rendezvényen. A versenyekre és egyéb programokra előre regisztrálni kell.
További információ a www.dokta.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.