2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XIX.kerület

Hamarosan itt az Örökbefogadott Állatok Napja

Az örökbefogadás fontosságára és a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet az Örökbefogadott Állatok Napja, ahol egész napos családbarát programokkal, versenyekkel várják az állatbarátokat.

Hatodik alkalommal találkozhatnak a gazdik és kedvenceik az Örökbefogadott Állatok Napján, a DOKTA – Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, valamint az Illatos úti Ebtelep (FÖRI Állategészségügyi Szolgálata) közös rendezvényén, amelyet idén Kőbánya önkormányzata támogat. A család- és állatbarát programokon a részvétel díjtalan, szeptember 23-án, vasárnap 10 órától mindenkit várnak szeretettel a népligeti Planetárium mögötti területen.


Dódity Gabriella, az alapítvány kurátora egy foltos bundájú négylábúval

A kutyabehívó versenyen a gazdik azt tesztelhetik, hogy kutyusuk hozzájuk szalad-e, vagy az elszórt virslit választja


A rendezvény elsődleges, legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és az örökbefogadás fontosságára, mindezt kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal, versenyekkel, előadásokkal és kiállításokkal tarkítva. Lesz kutya-gazdi szépségverseny, ingyenes kutya-gazdi fotózás, de mindenki próbára teheti kedvencét a behívóversenyen is, ahol a gazdik azt tesztelhetik, kutyusuk vajon hozzájuk szalad-e a behívószóra, vagy az útközben elszórt virslit választja. A látogatók találkozhatnak egyebek mellett Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával, valamint Mandyvel, a HEDDTech robbanószer-kereső négylábújával is.
– Évente megközelítőleg 2000 állat kerül az Illatos útra, ezért is fontos, hogy egyre több ember figyelmét tudjuk felhívni az örökbefogadás fontosságára – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumának tagja. – A telepen viszonylag kevés a férőhely, de nagy eredmény, hogy hat éve nem volt helyhiány miatt altatás. Aki az Illatos útról fogad örökbe négylábú barátot, két lelket ment meg, mert egy kennelt is felszabadít. Dolgozunk egyébként azon is, hogy az Illatos úti telep nagyobb, méltóbb helyre költözhessen.
A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata 2012-ben hívta életre az Örökbefogadott Állatok Napját, amelyet négy éven keresztül megtartott, a hagyományt pedig 2017 óta az őket és az Illatos úti telep négylábúit segítő DOKTA folytatja, de természetesen az Illatos úti telep gazdája a szolgálat fő szakmai partnereként idén is jelen lesz a rendezvényen. A versenyekre és egyéb programokra előre regisztrálni kell.
További információ a www.dokta.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.