2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Belföld

Három bemutatót és három külföldi turnét tervez a Magyar Zenés Színház

Szeptember 24-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt. A darabot Bozsó József rendezi, aki személyes indíttatásból írta színpadra a történetet Kocsák Tiborral 20 évvel ezelőtt.

Az előadáshoz a díszleteket és a jelmezeket a Magyar Zenés Színház adja. A főszerepet Fejes Katica alakítja. A darab kapcsán Bozsó József elmondta: a zenés mesemusicalnek a szórakoztatáson túl tanító jellege is van. A rendező a kislányának mesélve álmodta meg a darabot, a kukac lányról, aki pillangó szeretne lenni, s elindul, hogy megszerezze a szárnyait, Az út folyamán sok barátot szerez, akik minden nehézség ellenére hozzásegítik nagy céljához. A történet végén pedig a konklúzió, barátokkal mindig eléred a célodat – tette hozzá az író.


A darab a békéscsabai bemutatkozás után kéthetes amerikai turnéra indul 2019 március végén. Még ősszel elkezdődnek Huszka Jenő: Mária főhadnagy c. operettjének a próbái, amely a Budapesti Operettszínház, a Békéscsabai Jókai színház, a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Zenés Színház együttműködésében valósul meg, tekintettel az 1848-49 szabadságharc 170. évfordulójára. Bemutató 2019. március 14. Békéscsaba, Jókai színház. Szeptember 27. Veszprémi Petőfi Színház, 2020. március 15l Budapesti Operettszínház. Rendező: Seregi Zoltán. Verdi Rigoletto c. operája 2019 tavaszán debütál a Magyar Zenés Színházban. A darabot Oberfrank Pál rendezi.

Az évad új bemutatói mellett több produkciót tart repertoáron a színház. Így továbbra is láthatja a közönség Huszka Jenő eddig méltatlanul keveset játszott operettjét a Bob herceget, illetve a Bozsó-Kocsák szerzőpáros 2017-ben Veszprémben bemutatott mesemusicaljét a Rigócsőr királyfit. A Magyar Zenés Színház izraeli turnén vesz részt 2019 január 20. és február 08. között a Víg özvegy c. operettel. 2019 májusában az izraeli és németországi sikerek után pedig több mexikói városban mutatja be a teátrum Johann Strauss Cigánybáró c. operettjét. A magyar, mesés történet és a gyönyörű muzsika elvarázsolja a nézőket a világ minden táján. Budapest, 2018-09-21


Kapcsolódó Cikkek