EUR: 325,17 Ft
CHF: 295,02 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szombathely

Hasznos időtöltés, összetartó erő

Két kategóriában díjazta a legszebb kertek tulajdonosait a Parkerdei Kertbarát Egyesület. A szervezethez összesen 556 kert és 22 parcellaút tartozik a séi feketefenyves területén.

Tóth Kálmán és Szalainé Horváth Ildikó virágos verandájukon Fotó:CSG

Tóth Kálmán és Szalainé Horváth Ildikó nyugdíjasként sokszor nemcsak a nappalokat, de az éjszakákat is parkerdei kertjükben töltik. Ez aktív kikapcsolódás számukra, szívesen gondozzák a gyümölcsöst és a veteményest. Az idén – hagyományos kategóriában – övék lett a legszebb kert. Hasonlóan ápolt Tóthné Raffai Józsa kertje, amely elsősorban a pihenést szolgálja: sok virág, kis tó és csobogó is helyet kapott a területen. Az idén ezt a kertet választották a modern kategória győztesének.


Tóthné Raffai Józsa díjnyertes kertjére sokan voltak kíváncsiak. Fotó:CSG

Az átadóünnepségen fellépett a Gagarin úti idősklub Nefelejcs Kórusa. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a közös szabadidős tevékenység fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.