2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Hasznos időtöltés, összetartó erő

Két kategóriában díjazta a legszebb kertek tulajdonosait a Parkerdei Kertbarát Egyesület. A szervezethez összesen 556 kert és 22 parcellaút tartozik a séi feketefenyves területén.

Tóth Kálmán és Szalainé Horváth Ildikó virágos verandájukon Fotó:CSG

Tóth Kálmán és Szalainé Horváth Ildikó nyugdíjasként sokszor nemcsak a nappalokat, de az éjszakákat is parkerdei kertjükben töltik. Ez aktív kikapcsolódás számukra, szívesen gondozzák a gyümölcsöst és a veteményest. Az idén – hagyományos kategóriában – övék lett a legszebb kert. Hasonlóan ápolt Tóthné Raffai Józsa kertje, amely elsősorban a pihenést szolgálja: sok virág, kis tó és csobogó is helyet kapott a területen. Az idén ezt a kertet választották a modern kategória győztesének.


Tóthné Raffai Józsa díjnyertes kertjére sokan voltak kíváncsiak. Fotó:CSG

Az átadóünnepségen fellépett a Gagarin úti idősklub Nefelejcs Kórusa. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a közös szabadidős tevékenység fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.