EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szombathely

Hasznos időtöltés, összetartó erő

Két kategóriában díjazta a legszebb kertek tulajdonosait a Parkerdei Kertbarát Egyesület. A szervezethez összesen 556 kert és 22 parcellaút tartozik a séi feketefenyves területén.

Tóth Kálmán és Szalainé Horváth Ildikó virágos verandájukon Fotó:CSG

Tóth Kálmán és Szalainé Horváth Ildikó nyugdíjasként sokszor nemcsak a nappalokat, de az éjszakákat is parkerdei kertjükben töltik. Ez aktív kikapcsolódás számukra, szívesen gondozzák a gyümölcsöst és a veteményest. Az idén – hagyományos kategóriában – övék lett a legszebb kert. Hasonlóan ápolt Tóthné Raffai Józsa kertje, amely elsősorban a pihenést szolgálja: sok virág, kis tó és csobogó is helyet kapott a területen. Az idén ezt a kertet választották a modern kategória győztesének.


Tóthné Raffai Józsa díjnyertes kertjére sokan voltak kíváncsiak. Fotó:CSG

Az átadóünnepségen fellépett a Gagarin úti idősklub Nefelejcs Kórusa. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a közös szabadidős tevékenység fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.