EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Eger

Hatvanért dolgoznak a városvédők

Két évvel ezelőtt alakult meg egy szervezet Hatvanban, ami a helyi ügyek képviseletét tűzte ki céljául. Azóta már végrehajtottak egy konzultációt, takarítottak a városban és fákat is ültettek, hogy még szebb legyen a település.

Határozott célja a városvédőknek, hogy Hatvan fejlődéséért dolgozzanak és a település előrehaladását segítsék. A városvezetés kijelentette, hogy Hatvan a hatvaniaké. Ezen szemlélet mentén végzi a munkáját az egyesület is.


– Mindent megteszünk a városért, a helyi fejlesztésekért és azért, hogy a hatvaniak büszkék lehessenek lakóhelyükre – foglalta össze Horváth Richárd, a szervezet elnöke. Az egyesület már több akcióban is bizonyította, hogy nem riadnak meg a munkától, ha az a város érdekeit szolgálja. Tavaly nyáron életre hívták a Hatvani Konzultációt, ahol sarkalatos kérdésekben kérték ki a helyiek véleményét. Szó volt benne az ipari parkról, a közlekedésről, a felsőoktatásról és a turizmusról is. Az aktivisták járták az utcákat és igyekeztek minél több embert megkérdezni, hogy még pontosabban tudjanak támaszkodni a településen élők tapasztalataira. Sikeres és nagyon népszerű volt a kezdeményezés, ami az első ilyen széles körű párbeszéd volt Hatvanban.

A Hatvani Városvédők virágültetés közben

A városvédők emellett az otthonuk tisztaságára és szépségére is odafigyelnek. Tavasszal fákat ültettek, hogy még zöldebbé váljon Hatvan. Megszabadították a hirdetőtáblákat, oszlopokat azoktól a plakátmaradványoktól, melyek az áprilisi országgyűlési választás után maradtak a városban. A pártoknak harminc napjuk volt arra, hogy ezeket a hirdetményeket eltávolítsák, de ezt nem mindenki tette meg. A határidő lejárta után ez a feladat a városra hárult. Ezt a munkát segítette a Hatvani Városvédő Egyesület kezdeményezése. A szervezet elnöke Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, az alelnökök pedig a város két alpolgármestere, Szinyei András és Lestyán Balázs.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.