EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Eger

Hatvanért dolgoznak a városvédők

Két évvel ezelőtt alakult meg egy szervezet Hatvanban, ami a helyi ügyek képviseletét tűzte ki céljául. Azóta már végrehajtottak egy konzultációt, takarítottak a városban és fákat is ültettek, hogy még szebb legyen a település.

Határozott célja a városvédőknek, hogy Hatvan fejlődéséért dolgozzanak és a település előrehaladását segítsék. A városvezetés kijelentette, hogy Hatvan a hatvaniaké. Ezen szemlélet mentén végzi a munkáját az egyesület is.


– Mindent megteszünk a városért, a helyi fejlesztésekért és azért, hogy a hatvaniak büszkék lehessenek lakóhelyükre – foglalta össze Horváth Richárd, a szervezet elnöke. Az egyesület már több akcióban is bizonyította, hogy nem riadnak meg a munkától, ha az a város érdekeit szolgálja. Tavaly nyáron életre hívták a Hatvani Konzultációt, ahol sarkalatos kérdésekben kérték ki a helyiek véleményét. Szó volt benne az ipari parkról, a közlekedésről, a felsőoktatásról és a turizmusról is. Az aktivisták járták az utcákat és igyekeztek minél több embert megkérdezni, hogy még pontosabban tudjanak támaszkodni a településen élők tapasztalataira. Sikeres és nagyon népszerű volt a kezdeményezés, ami az első ilyen széles körű párbeszéd volt Hatvanban.

A Hatvani Városvédők virágültetés közben

A városvédők emellett az otthonuk tisztaságára és szépségére is odafigyelnek. Tavasszal fákat ültettek, hogy még zöldebbé váljon Hatvan. Megszabadították a hirdetőtáblákat, oszlopokat azoktól a plakátmaradványoktól, melyek az áprilisi országgyűlési választás után maradtak a városban. A pártoknak harminc napjuk volt arra, hogy ezeket a hirdetményeket eltávolítsák, de ezt nem mindenki tette meg. A határidő lejárta után ez a feladat a városra hárult. Ezt a munkát segítette a Hatvani Városvédő Egyesület kezdeményezése. A szervezet elnöke Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, az alelnökök pedig a város két alpolgármestere, Szinyei András és Lestyán Balázs.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.