2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Hatvanért dolgoznak a városvédők

Két évvel ezelőtt alakult meg egy szervezet Hatvanban, ami a helyi ügyek képviseletét tűzte ki céljául. Azóta már végrehajtottak egy konzultációt, takarítottak a városban és fákat is ültettek, hogy még szebb legyen a település.

Határozott célja a városvédőknek, hogy Hatvan fejlődéséért dolgozzanak és a település előrehaladását segítsék. A városvezetés kijelentette, hogy Hatvan a hatvaniaké. Ezen szemlélet mentén végzi a munkáját az egyesület is.


– Mindent megteszünk a városért, a helyi fejlesztésekért és azért, hogy a hatvaniak büszkék lehessenek lakóhelyükre – foglalta össze Horváth Richárd, a szervezet elnöke. Az egyesület már több akcióban is bizonyította, hogy nem riadnak meg a munkától, ha az a város érdekeit szolgálja. Tavaly nyáron életre hívták a Hatvani Konzultációt, ahol sarkalatos kérdésekben kérték ki a helyiek véleményét. Szó volt benne az ipari parkról, a közlekedésről, a felsőoktatásról és a turizmusról is. Az aktivisták járták az utcákat és igyekeztek minél több embert megkérdezni, hogy még pontosabban tudjanak támaszkodni a településen élők tapasztalataira. Sikeres és nagyon népszerű volt a kezdeményezés, ami az első ilyen széles körű párbeszéd volt Hatvanban.

A Hatvani Városvédők virágültetés közben

A városvédők emellett az otthonuk tisztaságára és szépségére is odafigyelnek. Tavasszal fákat ültettek, hogy még zöldebbé váljon Hatvan. Megszabadították a hirdetőtáblákat, oszlopokat azoktól a plakátmaradványoktól, melyek az áprilisi országgyűlési választás után maradtak a városban. A pártoknak harminc napjuk volt arra, hogy ezeket a hirdetményeket eltávolítsák, de ezt nem mindenki tette meg. A határidő lejárta után ez a feladat a városra hárult. Ezt a munkát segítette a Hatvani Városvédő Egyesület kezdeményezése. A szervezet elnöke Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, az alelnökök pedig a város két alpolgármestere, Szinyei András és Lestyán Balázs.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.