EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Eger

Hatvanért dolgoznak a városvédők

Két évvel ezelőtt alakult meg egy szervezet Hatvanban, ami a helyi ügyek képviseletét tűzte ki céljául. Azóta már végrehajtottak egy konzultációt, takarítottak a városban és fákat is ültettek, hogy még szebb legyen a település.

Határozott célja a városvédőknek, hogy Hatvan fejlődéséért dolgozzanak és a település előrehaladását segítsék. A városvezetés kijelentette, hogy Hatvan a hatvaniaké. Ezen szemlélet mentén végzi a munkáját az egyesület is.


– Mindent megteszünk a városért, a helyi fejlesztésekért és azért, hogy a hatvaniak büszkék lehessenek lakóhelyükre – foglalta össze Horváth Richárd, a szervezet elnöke. Az egyesület már több akcióban is bizonyította, hogy nem riadnak meg a munkától, ha az a város érdekeit szolgálja. Tavaly nyáron életre hívták a Hatvani Konzultációt, ahol sarkalatos kérdésekben kérték ki a helyiek véleményét. Szó volt benne az ipari parkról, a közlekedésről, a felsőoktatásról és a turizmusról is. Az aktivisták járták az utcákat és igyekeztek minél több embert megkérdezni, hogy még pontosabban tudjanak támaszkodni a településen élők tapasztalataira. Sikeres és nagyon népszerű volt a kezdeményezés, ami az első ilyen széles körű párbeszéd volt Hatvanban.

A Hatvani Városvédők virágültetés közben

A városvédők emellett az otthonuk tisztaságára és szépségére is odafigyelnek. Tavasszal fákat ültettek, hogy még zöldebbé váljon Hatvan. Megszabadították a hirdetőtáblákat, oszlopokat azoktól a plakátmaradványoktól, melyek az áprilisi országgyűlési választás után maradtak a városban. A pártoknak harminc napjuk volt arra, hogy ezeket a hirdetményeket eltávolítsák, de ezt nem mindenki tette meg. A határidő lejárta után ez a feladat a városra hárult. Ezt a munkát segítette a Hatvani Városvédő Egyesület kezdeményezése. A szervezet elnöke Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, az alelnökök pedig a város két alpolgármestere, Szinyei András és Lestyán Balázs.


Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.