2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Szeged

Hatvanmillióval drágult a Kolozsvári tér rekonstrukciója

Az eredeti árhoz képest majdnem 60 millió forinttal költ többet a város a Kolozsvári tér fejlesztésére, így összesen 177 millió forintba kerül a beruházás. Az áremelkedésnek több oka is van.

Még áprilisban hagyott jóvá a városüzemeltetési bizottság 94 millió forintot a móravárosi terület felújítására. Azonban ennél jóval többe kerül a városnak, ugyanis még a kivitelezők által tett legalacsonyabb árajánlat is 40 millióval meghaladta a költségvetési tervet.


A bizottság végül 57 millió forinttal többet szavazott meg a tér megújítására. Erről csütörtökön egy bizottsági ülésen voksoltak, ahol többségi szavazattal elfogadták az új költségvetési tervet. A szavazáson csak Szentistványi István független képviselő tartózkodott.

Közösségi tér mindenhol kell

A beruházás fontos volna, mert Móravárosnak nincs ilyen létesítménye

Kardos Irén, Móraváros önkormányzati képviselője szerint a költségek emelkedéséhez még az is hozzájárult, hogy ők három éve kezdték terveztetni a tér felújítását, azóta azonban jelentősen emelkedtek az árak. Ezenkívül a tér rekonstrukciójának többletköltségeihez az is hozzájárult, hogy az elavult csatornahálózatot is fel kell újítani.


Egy kisebb emelkedéssel mi is számoltunk, de nem ekkorával. Az árajánlatok közül egyébként a legolcsóbbat fogadtuk el. Négy pályázó volt, akik közül a második legolcsóbb is már 15 millió forinttal többért vállalta volna el a munkát – árulta el Kardos Irén.

A városrész számára egyébként fontos a beruházás, ugyanis jelenleg nincs kulturális terük vagy épületük. Amellett, hogy Móraváros sportpályáját is megújítják és biztonságosabbá teszik, egy olyan teret is létrehoznak, amely a helyi lakosoknak szóló rendezvények méltó otthona lehet.

A munkálatok még nem kezdődtek el. A pályázatot elnyerő cégnek 60 napja van a visszajelzésre, a papírok aláírása után pedig 180 napja marad a teljesítésre. Az önkormányzati képviselő ehhez hozzátette, hogy a munkálatok szerinte nem tartanak 180 napig, de ez nagyban függ attól, hogy milyen tél lesz Szegeden.

Próbáltuk hívni a Városüzemeltetési Bizottság egyetlen fideszes tagját, Mihálffy Béla képviselőt, hogy megtudjuk, ki támogatta és ellenezte a fejlesztés költségeinek a módosítását, de nem sikerült utolérnünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.