2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szeged

Hatvanmillióval drágult a Kolozsvári tér rekonstrukciója

Az eredeti árhoz képest majdnem 60 millió forinttal költ többet a város a Kolozsvári tér fejlesztésére, így összesen 177 millió forintba kerül a beruházás. Az áremelkedésnek több oka is van.

Még áprilisban hagyott jóvá a városüzemeltetési bizottság 94 millió forintot a móravárosi terület felújítására. Azonban ennél jóval többe kerül a városnak, ugyanis még a kivitelezők által tett legalacsonyabb árajánlat is 40 millióval meghaladta a költségvetési tervet.


A bizottság végül 57 millió forinttal többet szavazott meg a tér megújítására. Erről csütörtökön egy bizottsági ülésen voksoltak, ahol többségi szavazattal elfogadták az új költségvetési tervet. A szavazáson csak Szentistványi István független képviselő tartózkodott.

Közösségi tér mindenhol kell

A beruházás fontos volna, mert Móravárosnak nincs ilyen létesítménye

Kardos Irén, Móraváros önkormányzati képviselője szerint a költségek emelkedéséhez még az is hozzájárult, hogy ők három éve kezdték terveztetni a tér felújítását, azóta azonban jelentősen emelkedtek az árak. Ezenkívül a tér rekonstrukciójának többletköltségeihez az is hozzájárult, hogy az elavult csatornahálózatot is fel kell újítani.


Egy kisebb emelkedéssel mi is számoltunk, de nem ekkorával. Az árajánlatok közül egyébként a legolcsóbbat fogadtuk el. Négy pályázó volt, akik közül a második legolcsóbb is már 15 millió forinttal többért vállalta volna el a munkát – árulta el Kardos Irén.

A városrész számára egyébként fontos a beruházás, ugyanis jelenleg nincs kulturális terük vagy épületük. Amellett, hogy Móraváros sportpályáját is megújítják és biztonságosabbá teszik, egy olyan teret is létrehoznak, amely a helyi lakosoknak szóló rendezvények méltó otthona lehet.

A munkálatok még nem kezdődtek el. A pályázatot elnyerő cégnek 60 napja van a visszajelzésre, a papírok aláírása után pedig 180 napja marad a teljesítésre. Az önkormányzati képviselő ehhez hozzátette, hogy a munkálatok szerinte nem tartanak 180 napig, de ez nagyban függ attól, hogy milyen tél lesz Szegeden.

Próbáltuk hívni a Városüzemeltetési Bizottság egyetlen fideszes tagját, Mihálffy Béla képviselőt, hogy megtudjuk, ki támogatta és ellenezte a fejlesztés költségeinek a módosítását, de nem sikerült utolérnünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.