EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Dunaújváros

Hazai vizeken a kajak-kenusok

A hagyományos Dunaferr Kupa kajak-kenu versenynek adott otthont a dunaújvárosi öböl. A minden évben szeptember végén megrendezett megmérettetés különlegessége volt, hogy több olimpikon is tiszteletét tette az eseményen.

Elsősorban az utánpótláskorú versenyzők számára jelentős esemény a Dunaferr Kupa a versenynaptárban, de természetesen a felnőttmezőny számára is volt lehetőség arra, hogy megmutassák felkészültségüket a dunaújvárosi öbölben.


Tíz éves kortól indulhattak a Dunaferr Kupán a versenyzők

A szabadidős futamokkal együtt összesen csaknem 100 versenyszámban evezhettek a kajak-kenu sport képviselői. Újdonságnak számított az úgynevezett „Happy Dragon” futam, amelybe a szervezők véletlenszerűen sorsolták a résztvevőket, azaz különböző egyesületek sportolói kerültek egy hajóba. Ez is mutatta a verseny családias mivoltát. Az esemény rangját pedig jól jelzi, hogy olyan olimpikonok és világbajnokok álltak a vízparton, mint Egerszegi Krisztina, Boros Gergely, Vereckei Ákos és Vajda Attila, aki a Dunaferr SE kötelékében végez edzői munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.