2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Hazai vizeken a kajak-kenusok

A hagyományos Dunaferr Kupa kajak-kenu versenynek adott otthont a dunaújvárosi öböl. A minden évben szeptember végén megrendezett megmérettetés különlegessége volt, hogy több olimpikon is tiszteletét tette az eseményen.

Elsősorban az utánpótláskorú versenyzők számára jelentős esemény a Dunaferr Kupa a versenynaptárban, de természetesen a felnőttmezőny számára is volt lehetőség arra, hogy megmutassák felkészültségüket a dunaújvárosi öbölben.


Tíz éves kortól indulhattak a Dunaferr Kupán a versenyzők

A szabadidős futamokkal együtt összesen csaknem 100 versenyszámban evezhettek a kajak-kenu sport képviselői. Újdonságnak számított az úgynevezett „Happy Dragon” futam, amelybe a szervezők véletlenszerűen sorsolták a résztvevőket, azaz különböző egyesületek sportolói kerültek egy hajóba. Ez is mutatta a verseny családias mivoltát. Az esemény rangját pedig jól jelzi, hogy olyan olimpikonok és világbajnokok álltak a vízparton, mint Egerszegi Krisztina, Boros Gergely, Vereckei Ákos és Vajda Attila, aki a Dunaferr SE kötelékében végez edzői munkát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.