EUR: 347,83 Ft
CHF: 327,68 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Dunaújváros

Hazai vizeken a kajak-kenusok

A hagyományos Dunaferr Kupa kajak-kenu versenynek adott otthont a dunaújvárosi öböl. A minden évben szeptember végén megrendezett megmérettetés különlegessége volt, hogy több olimpikon is tiszteletét tette az eseményen.

Elsősorban az utánpótláskorú versenyzők számára jelentős esemény a Dunaferr Kupa a versenynaptárban, de természetesen a felnőttmezőny számára is volt lehetőség arra, hogy megmutassák felkészültségüket a dunaújvárosi öbölben.


Tíz éves kortól indulhattak a Dunaferr Kupán a versenyzők

A szabadidős futamokkal együtt összesen csaknem 100 versenyszámban evezhettek a kajak-kenu sport képviselői. Újdonságnak számított az úgynevezett „Happy Dragon” futam, amelybe a szervezők véletlenszerűen sorsolták a résztvevőket, azaz különböző egyesületek sportolói kerültek egy hajóba. Ez is mutatta a verseny családias mivoltát. Az esemény rangját pedig jól jelzi, hogy olyan olimpikonok és világbajnokok álltak a vízparton, mint Egerszegi Krisztina, Boros Gergely, Vereckei Ákos és Vajda Attila, aki a Dunaferr SE kötelékében végez edzői munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.