EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Dunaújváros

Hazai vizeken a kajak-kenusok

A hagyományos Dunaferr Kupa kajak-kenu versenynek adott otthont a dunaújvárosi öböl. A minden évben szeptember végén megrendezett megmérettetés különlegessége volt, hogy több olimpikon is tiszteletét tette az eseményen.

Elsősorban az utánpótláskorú versenyzők számára jelentős esemény a Dunaferr Kupa a versenynaptárban, de természetesen a felnőttmezőny számára is volt lehetőség arra, hogy megmutassák felkészültségüket a dunaújvárosi öbölben.


Tíz éves kortól indulhattak a Dunaferr Kupán a versenyzők

A szabadidős futamokkal együtt összesen csaknem 100 versenyszámban evezhettek a kajak-kenu sport képviselői. Újdonságnak számított az úgynevezett „Happy Dragon” futam, amelybe a szervezők véletlenszerűen sorsolták a résztvevőket, azaz különböző egyesületek sportolói kerültek egy hajóba. Ez is mutatta a verseny családias mivoltát. Az esemény rangját pedig jól jelzi, hogy olyan olimpikonok és világbajnokok álltak a vízparton, mint Egerszegi Krisztina, Boros Gergely, Vereckei Ákos és Vajda Attila, aki a Dunaferr SE kötelékében végez edzői munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.