EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Szekszárd

Hazaiak nyerték a Sió Kupát

Az idén 49. alkalommal szervezték meg Szekszárdon a Sió Kupa női nemzetközi kosárlabdatornát szeptember 22–23-án a városi sportcsarnokban. A szervező és egyben házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd a rendezvényből befolyó teljes összeget a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak ajánlotta fel, tájékoztatott Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai vezetője.

A nyitónapon 11 ponttal nyertek a hazaiak Fotó: Nagy Nándor

– Idén már 49. alkalommal sikerült megszervezni ezt a nemzetközi kosárlabdatornát. A rendezvényre nagyon büszkék vagyunk, hiszen három Európa-kupában is érdekelt csapat lépett parkettre, köztük a román bajnok Sepsiszentgyörgy, illetve az orosz WBC Jenyiszej és mi mint házigazdák. Mindemellett a magyar bajnoki mezőnyből az NKE-Csata csapatát is fogadtuk, nekik azért is örültünk, mert hasonló koncepció mentén dolgoznak ők is, mint ahogyan mi tesszük. Sok tehetséges válogatott magyar fiatal játszik az ő mérkőzéseiken – részletezte a házigazda csapat szakmai vezetője.


A hazaiak a Göcsej Kupán 13 pontos vereséget szenvedtek a WBC Jenyiszej játékosaitól, éppen ezért várták már ezt a mérkőzést, szerettek volna visszavágni, ami végül sikerült Fotó: Nagy Nándor

A rendezvény nyitónapján – szeptember 22-én – Sepsiszentgyörgy játszott az NKE-Csata csapatával, ezt követően pedig az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadta a WBC Jenyiszej csapatát. A hazaiak a Göcsej Kupán 13 pontos vereséget szenvedtek a WBC Jenyiszej játékosaitól, ezért várták már ezt a mérkőzést, szerettek volna visszavágni, ami végül sikerült is, hiszen a hazaiak 11 pontos előnnyel zárták a mérkőzést. A rendezvény folytatásaként szeptember 23-án rendezték meg a bronzmeccset, illetve a döntőt. A bronzmeccsen az előző nap vesztesei mérték össze tudásukat, míg a döntőn a legjobbak csaptak össze.

A torna legjobbjainak végül az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai bizonyultak, akik 81-64 arányban győzték le az NKE-Csata csapatát. A hazaiak hatodik alkalommal nyerték el a torna legjobbjának járó címet.


 

 

A döntő eredményei:

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD–NKE-CSATA 81-64 (22-22, 19-8, 17-18, 23-16)

Szekszárd, 800 néző. Vezette: Kapitány, Papp, Csabai-Kaskötő

SZEKSZÁRD: Studer Á. 11/3, Jovanovic 18/6, Gereben 9, Mansaré 6, Bishop 8/3. Csere: McCall 13, Bálint 7/3, Eldebrink 7/3, Theodoreán 2, Kiss, Studer Zs., Vincze. Edző: Zeljko Dokic.

CSATA: Horváth B. 13/9, Lelik 12/3, Austria 8/6, Nagy-Bujdosó 8, Lang 13/3. Csere: Adamecz 5/3, Mányoky 2, Pálinkás 2, Angyal 1, Boros, Horváth F. Edző: Tursics Krisztián.

A torna legjobbjainak végül az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai bizonyultak Fotó: Nagy Nándor

A bronzmeccs eredményei

WBC JENYISZEJ–ASC SEPSI 83-85 (24-30, 24-15, 15-19, 20-21)

Szekszárd. Vezette: Benczur, Farkas, Tóth.

KRASZNOJARSZK: Goldjreva 11, Kirjanova 5/3, Marcsenkova 5/3, Doroszeva 7/3, Mavunga 19/3. Csere: Namok 16/6, Dorovszkij 7/3, Ponamarcsuk 6, Grigorjeva 5/3, Jakimova 2, Vorobjeva. Edző: Olga Sunejkina.

SEPSISZENTGYÖRGY: Gödri-Parau 15/3, Ghizila 9, Slamová 21/12, Whitted 10/3, Higgins 17. Csere: Solopova 7/3, Pasics 4, Demeter 2, Sipos. Edző: Zoran Mikes.

 

A 49. Sió Kupa végeredménye:

  1. Atomerőmű KSC Szekszárd
  2. NKE-Csata
  3. ACS Sepsi
  4. WBC Jenyiszej

 

A torna legjobb játékosa:

Nevena Jovanovic (Atomerőmű KSC Szekszárd)

 

A torna legeredményesebb játékosa:

Nevena Jovanovics (Atomerőmű KSC Szekszárd) – 43 pont

 

A torna legjobb védőjátékosa:

Frida Eldebrink (Atomerőmű KSC Szekszárd)

 

A győztes csapat edzője:

Zeljko Dokic (Atomerőmű KSC Szekszárd)

 

A csapatok legjobb játékosai:

ACS Sepsi: Annemarie Gödri-Parau

Atomerőmű KSC Szekszárd: Abby Bishop

NKE-Csata: Kelsey Lang

WBC Jenyiszej: Stephanie Mavunga

 

Szabó Ödön vándor- és örökös díj (az elmúlt szezon legjobb szekszárdi játékosa):

Theodoreán Alexandra

 

Dr. Pető Gyula-díj (az elmúlt szezon legtöbbet fejlődő szekszárdi játékosa):

Gereben Lívia

Címkék

Kapcsolódó Cikkek