EUR: 325,75 Ft
CHF: 294,30 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Házi készítésű robbanószerkezet kapott lángra az amerikai nagykövetség előtt

Házi készítésű robbanóanyagok kaptak lángra az Egyesült Államok egyiptomi nagykövetségénél Kairóban kedden, a rendőrség a helyszínen letartóztatta a gyanúsítottat, akinek a hátizsákjában voltak a veszélyes anyagok. Senki sem sérült meg.

A gyanúsítottat személyazonosságáról a rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy egy 24 éves férfiról van szó, aki “szélsőséges” ideológiákat követ.


Később egy másik bombát is találtak az amerikai képviselethez közeli brit nagykövetség épülete előtt, szemtanúk szerint hatástalanították a szerkezetet.

Az amerikai nagykövetség Twitter közösségi portálon azt tanácsolta állampolgárainak, hogy kerüljék el a környéket, később pedig hozzátették, hogy a rendőrség befejezte a környék átvizsgálását, a nagykövetség pedig folytatja a munkát.

Egy esetleges terrortámadást elkerülendő a két nagykövetség körüli terület évtizedek óta szigorú biztonsági ellenőrzés alatt áll, a környéken pedig forgalom terelőúton halad.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.