2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Hazugságoktól hemzseg a Sargentini-jelentés

Egyszerűen cáfolhatók a Sargentini-jelentés tévedései, mivel a dokumentumnak nincs kapcsolata a valósággal – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A Fidesz-frakció azt javasolja, hogy az Országgyűlés határozatban válaszoljon a Sargentini-jelentésre.

Jövő kedden tárgyalja az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, amelyről másnap, vagyis szeptember 12-én szavaznak.


Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a jelentés „hazugságoktól hemzseg”. Kiemelte: az EP-ben ülő bevándorláspárti képviselők azért akarják elítélni Magyarországot, mert a magyar emberek már többször határozottan és világosan úgy döntöttek, hogy a bevándorlókat meg kell állítani a magyar határnál.Kocsis Máté emlékeztetett: a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök személyesen részt vesz az európai parlamenti vitában, ahol megvédi a magyar álláspontot. A Fidesz-frakció arra kéri a kormányfőt, képviselje a magyar érdekeket a migránspárti képviselőkkel szemben és utasítsa vissza Magyarország megbélyegzését.

– Ezután a Fidesz országgyűlési frakciója javasolni fogja, hogy parlament határozatban válaszoljon a jelentésre és az azt támogató  bevándorláspárti EP-képviselőknek – mondta. Hozzátette, a kormánypártok jövő szerdán kezdődő frakcióülésén – ahol az EP-választás is kiemelt téma lesz – külön napirendként tárgyalnak a határozattervezetről.

Judith Sargentini (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)

– Egyszerűen cáfolhatók a Sargentini-jelentés tévedései, mivel a dokumentumnak nincs kapcsolata a valósággal – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth rádióban. Az igazgató szerint sorra veszik a jelentés tévedéseit, és azokat még a szavazás előtt megosztják az Európai Parlament összes képviselőjével.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.