2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb XII.kerület

Hegyvidéki Kulturális Szalon minden szinten a közösség szolgálatában

Hivatalosan is átadták a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét a polgármesteri hivatal szomszédságában, a Törpe utca 2. szám alatt. A nyitóünnepségen Áder János köztársasági elnök és Tarlós István főpolgármester is gratulált kerületünk új kulturális létesítményéhez.

A Hegyvidéki Kulturális Szalon hét évvel ezelőtt, az egykori gyermekkönyvtár helyén, a Böszörményi úton nyitotta meg kapuit, ám alig nyolcvan négyzetméteres helyszíne kevésnek bizonyult a folyamatosan növekvő közösség befogadására. Mostantól egy négyszintes, modern, a környezetébe jól illeszkedő épület biztosít teret az intézmény számára.


Áder János köztársasági elnök úgy fogalmazott, az új épülettel egy olyan rendezvényközpontot sikerült létrehozni, amely a régi hagyományokat megtartva az új igényeket is képes kielégíteni. – A Kulturális Szalon évente több mint 1500 rendezvénynek ad majd otthont. Ennek megszervezése, lebonyolítása elszántságot, szorgalmat és hozzáértést igényel az itt dolgozóktól, sok sikert és erőt kívánok hozzá – mondta az államfő.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere beszédében kiemelte, hogy a XII. kerület fejlődése feltűnő és jól nyomon követhető.


– Budapest és a Hegyvidék vezetése az elmúlt tíz esztendőben kiemelten támogatta azokat a kezdeményezéseket, amelyek a közösségi élet megerősítését szolgálják. A Hegyvidéki Kulturális Szalon folytatja a régi budapesti szalonok nemes hagyományát, a tömegkommunikáció és információáramlás új eszközeit felhasználva, új tartalmakkal gazdagítva fogalmazza át a polgári komfortérzetről alkotott elképzeléseket. A programok aktuálisak, mégis visszaidézik a patinás szellemi műhelyek hangulatát – emelte ki Tarlós István főpolgármester.

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere azt emelte ki, hogy a modern élet egyik legnagyobb problémája a magányosság. A kerületben több mint tízezer nyolcan éven felüli polgár él.

– Ez több mint egy épület. Ez egy tér polgármesteri hivatallal, piaccal, sörfesztivállal, kávézóval, sétálóutcával – hangsúlyozta a polgármester. Pokorni Zoltán hozzátette, az emberek egymás társaságában, nem pedig az épületekben lelik örömüket.

– A mi dolgunk, hogy találkozási pontokat hozzunk létre – jelentette ki Pokorni Zoltán. A polgármester hozzáfűzte, jól tették, hogy létrehozták ezt a nagyszerű épületet, amely otthont ad az itteni közösségeknek, és még jobban tették, hogy ennek vezetését Menyhárt Évára bízták.

– Nagy öröm számunkra, hogy 2018 szeptemberétől ebben a csodálatos új épületben folytathatja tevékenységét a Hegyvidéki Kulturális Szalon. A négyszintes épület öt foglalkoztatójával, exkluzív tereivel, speciális balett-termével, közel hatszáz négyzetméteres alapterületével kiváló helyszín a hegyvidéki családok, idősek, fiatalabbak és gyerekek számára szervezett programokhoz – fogalmazott Menyhárt Éva, a Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetője, aki arra kérte a helyieket, segítsenek megőrizni értékes közösségeinket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.