EUR: 332,35 Ft
CHF: 303,19 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Sopron

Heim Vilmos a szórakoztatóiparba vágyik

Soproni alkotás is bekerült egy ausztrál hangtechnikai cég My RODE Reel elnevezésű nemzetközi rövidfilmversenyére. Bár a fiatal tehetségeknek Hova tartasz? (Quo Vadis) című filmjükkel nem sikerült díjat bezsebelniük a rangos megmérettetésen, de így is komoly tapasztalatokkal gazdagodtak. Az alkotó Moowle csapatának egyik tagját, Heim Vilmost kérdeztük.

Heim Vilmos fiatal kora ellenére már tapasztaltnak mondható
Fotó: Moowle

 

A közönség megmozdult, sokan szavaztak rátok.


Sajnos egyelőre nem sikerült díjra váltanunk a nevezésünket, de így is óriási büszkeség a csapatunknak, hogy idén is egy ilyen rangos versenyre küldhettünk filmet. Természetesen ez nem tántorít el minket az alkotás további versenyeztetésétől (a napokban vetítették az AddTovább Mini eseményén).

A Csonka délibáb című nagyjátékfilmben is láthatták a nézők
Fotó: Varga Benedek

 

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok?


Rengeteget tanultunk ebből a forgatásból: például egy jóval nagyobb stáb koordinálását a színfalak mögött. És mind pontosan tudjuk, hogy minél több hasonló rövidfilmet készítünk, annál közelebb jutunk a komoly céljaink eléréséhez, akár az egész estés filmek forgatásához.

A kisfilm szépen szerepelt a nemzetközi versenyen
Fotó: Moowle

 

Miért kezdtél bele a filmezésbe?

Gyerekkorom óta foglalkoztat a filmkészítés és a média, így amikor először lehetőségem adódott bekerülni és betekinteni ebbe a világa, azt ki is használtam. Ez idáig kisebb-nagyobb szerepeket játszhattam el hazai, valamint külföldi nagyjátékfilmekben, illetve a Soproni Petőfi Színház több darabjában adódott lehetőségem szerepelni. Természetesen az elmúlt két évben elkészített kisfilmjeinket sem hagyhatom ki, hiszen rövidségük ellenére rengeteg tapasztalatot és élményt gyűjthettem általuk.

Mit tervezel a jövőben?

A gimnázium és az egyetem elvégzése után a szórakoztatóiparban, azon belül is a filmgyártás világában szeretnék elhelyezkedni. Rendezésből jóval kevesebb tapasztalatom van, így ebben az irányban szeretnék továbbtanulni. Csapatommal pedig minél sikeresebb rövidebb és hosszabb filmeket szeretnénk készíteni, amelyek nekünk tapasztalatot és referenciát, a közönségnek pedig, bízunk benne, kellemes és elgondolkodtató kikapcsolódást jelentenek majd.

Moowle
A soproni Moowle csapatának gerincét Szabó Gergő és Heim Vilmos alkotja. A fiatal filmesek másodszor jutottak el a nemzetközi versenyre.

A fiatal tehetségről
Heim Vilmos évekkel ezelőtt a Csonka délibáb című nagyjátékfilm főszerepét játszotta. Azóta több produkcióban is feltűnt a tehetség, de rendezőként szeretne sokat tanulni és nagyot alkotni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.