EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Győr

Helikopterről is vadásszák a parlagfüvet

A pilótán kívül két szakember utazik a légi járművön
Fotó: Lokál Győr

Évek óta változik, hogy melyek azok a területek, amelyek parlagfűvel fertőzöttek Győr-Moson-Sopron megyében. Egyébként a közepesen fertőzött területek közé tartozunk, könnyű felügyelni és betartatni a szabályokat. Tavaly megyénkben 50 gazdálkodót szólított fel a kormányhivatal parlagfű elleni védekezésre, s akiket figyelmeztettek, azok elsőre elvégezték a szükséges munkát, kényszerkaszálást pedig sehol nem kellett elrendelni. A helikopteres felderítés a leghatékonyabb: a gépen tartózkodó két szakember a fertőzött terület felett rögzíti az adatokat, majd felkeresik a helyszínt és megteszik az intézkedéseket. Akár 5 millió forintos növényvédelmi bírsággal is számolhatnak a szabályszegők. Megyénk külterületein átlagosan 50–150 ezer forintos bírság a jellemző, a belterületeken pedig 100–750 ezer forint között mozog ez az összeg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.