EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szombathely

Hetvenéves Hegedüs Csaba

Ismerősök, barátok, rokonok köszöntötték fel 70. születésnapja alkalmából Hegedüs Csabát. Dr. Puskás Tivadar polgármester is személyesen gratulált az olimpiai bajnok birkózónak, Szombathely díszpolgárának.

Új könyvét is bemutatták Mr. Tus-tankönyv címmel Fotó:CSG

Hegedüs Csaba 1957-ben kezdte a kötöttfogású birkózást a Szombathelyi Volánnál, majd 1967-ben leigazolta a Budapesti Vasas. Tehetségére hamar felfigyeltek, először 1968-ban szerepelt világversenyen a magyar válogatott színeiben. Ötször nyert magyar bajnokságot, négyet kötöttfogásban, egyet szabadfogásban.


Az 1971-es szófiai világbajnokságon aranyérmet szerzett, itt kapta a Mr. Tus/Tuskirály becenevet, mert összes mérkőzését tussal, azaz nem pontozással nyerte meg. Az 1972-es müncheni olimpián a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet szerzett, ami a magyar olimpiai csapat történetének 100. aranyérme volt.

Puskás Tivadar polgármester is felköszöntötte a 70 éves olimpiai bajnokot Fotó:CSG

Visszavonulása után, 1980-ban kinevezték szövetségi kapitánynak, majd 1989-ben a Magyar Birkózószövetség alelnökévé, 1992-ben annak elnökévé választották, és posztján többször megerősítették.

Az idén tizenegy társszerzővel készített birkózótankönyvet adott ki Mr. Tus-tankönyv címmel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.