EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Szombathely

Hetvenéves Hegedüs Csaba

Ismerősök, barátok, rokonok köszöntötték fel 70. születésnapja alkalmából Hegedüs Csabát. Dr. Puskás Tivadar polgármester is személyesen gratulált az olimpiai bajnok birkózónak, Szombathely díszpolgárának.

Új könyvét is bemutatták Mr. Tus-tankönyv címmel Fotó:CSG

Hegedüs Csaba 1957-ben kezdte a kötöttfogású birkózást a Szombathelyi Volánnál, majd 1967-ben leigazolta a Budapesti Vasas. Tehetségére hamar felfigyeltek, először 1968-ban szerepelt világversenyen a magyar válogatott színeiben. Ötször nyert magyar bajnokságot, négyet kötöttfogásban, egyet szabadfogásban.


Az 1971-es szófiai világbajnokságon aranyérmet szerzett, itt kapta a Mr. Tus/Tuskirály becenevet, mert összes mérkőzését tussal, azaz nem pontozással nyerte meg. Az 1972-es müncheni olimpián a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet szerzett, ami a magyar olimpiai csapat történetének 100. aranyérme volt.

Puskás Tivadar polgármester is felköszöntötte a 70 éves olimpiai bajnokot Fotó:CSG

Visszavonulása után, 1980-ban kinevezték szövetségi kapitánynak, majd 1989-ben a Magyar Birkózószövetség alelnökévé, 1992-ben annak elnökévé választották, és posztján többször megerősítették.

Az idén tizenegy társszerzővel készített birkózótankönyvet adott ki Mr. Tus-tankönyv címmel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.