2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely művészete Budapesten debütált

Több mint 150 műtárgyon keresztül mutatja be a hódmezővásárhelyi művészet csaknem száz évét egy kiállítás, amely Vásárhelyi Művészélet 1900–1990 címmel február 8-án nyílt Budapesten, a Várkert Bazárban.

A Vásárhelyi Művészélet 1900–1990 című tárlat hatalmas időt fog át és rendkívül gazdag anyagból merített. Elsősorban a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum műtárgyai jelentették a válogatás alapját. Ezt egészítették ki a Nemzeti Galéria, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a szentesi Koszta József Múzeum, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, illetve egy-két magángyűjtő anyagával. Összesen 150 műtárgyat válogattak ki, az 1900 és 1990 közötti időszak legjellemzőbb, művészeti szempontból legértékesebb reprezentánsait.


A tárlat április 29-ig tekinthető meg a Várkert Bazárban

Hasonló, ennyire átfogó fővárosi kiállítás az elmúlt évtizedekben nem volt Hódmezővásárhely életében, ami további különlegessége jelen tárlatnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.