EUR: 329,92 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Sport

Hosszú eltiltásra számíthat a köpködő Juve sztár – Videó!

Négy fordulóra volt szükség, hogy Cristiano Ronaldo gólt szerezzen a Juventus színeiben. A portugál klasszis duplázni tudott a Sassuolo ellen, azonban nem róla szólnak a hírek. Douglas Costa lopta el a műsort, aki közvetlen közelben leköpte az ellenfél egyik játékosát. Alsó hangon három meccses eltiltásra számíthat.

Cristiano Ronaldo megszerezte első góljait a labdarúgó Serie A-ban, csapata, a címvédő Juventus pedig az ő találataival győzte le 2-1-re a vendég Sassuolo együttesét a negyedik forduló vasárnapi játéknapján. Ezzel a zebracsíkos csapat tovább őrzi hibátlan mérlegét és vezeti a tabellát, a Sassuolo pedig először kapott ki a szezonban.


A portugál sztárt nyáron szerződtette a torinói alakulat, de a korábbi három fordulóban nem volt eredményes. A 33 éves Ronaldo duplájával a sportág történetének ötödik olyan játékosa lett, aki elérte a 400 gólos határt az európai bajnokságokban. Az örökrangsorban az osztrák Josef Bican (518), Puskás Ferenc (514), a skót Jimmy McGrory (410) és a német Uwe Seeler (406) van előtte. Ronaldo az olasz Sky Sport Italiának értékelte a találkozót.

– Nagyon boldog vagyok, úgy érzem a teljesítményünk alapján kiérdemeltük a győzelmet. Hihetetlenül vártam már, hogy gólt szerezzek, örülök, hogy végre sikerült betalálnom. Eléggé feszült voltam, miután a Real Madridból ide igazoltam és emiatt nem jöttek a gólok. Éreztem az elvárásokat, de a csapattársaim és a szurkolóim végig támogattak, amiért köszönettel tartozom nekik. Tudtam, hogy az elvégzett munka rendben van, és csak idő kérdése a gól – mondta az ötszörös aranylabdás támadó.


A meccsről szóló tudósítások azonban nem Ronaldóról, hanem csapattársáról, Douglas Costáról szólnak. A 28 éves brazil labdarúgó nem bírta el a nyomást és a vendégek szépítését követően lekönyökölte Federico Di Francescót, nem sokkal később pedig arcon köpte az ellenfelét. Daniele Chiffi, játékvezető videóbírózást követően piros lapot adott Costának. Bár a meccs után bocsánatot kért közösségi-oldalán, így is legalább három meccses eltiltásra számíthat.

– Elnézést szeretnék kérni az összes Juventus szurkolóktól a mai reakciómért. Bocsánatot kérek a csapattársaimtól is, akik mindig mellettem vannak, a jó és a rossz pillanatokban egyaránt. Nem volt szép, amit tettem. Tisztában vagyok ezzel és mindenkitől elnézést kérek. Szerezném leszögezni, hogy ez a hozzáállás nem tükrözi azt, amit a pályafutásom során mutattam – fogalmazott Costa.

A brazil tette egyébként nem vihart kavart, még Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

– Ilyen dolgok nem történhetnek a pályán. Az egyik legfontosabb szabály, hogy nem ülünk fel a provokációnak. Akár egy harmadik gólt is szerezhettünk volna, de nem csapatként dolgoztunk, hanem egyénileg, mert mindenki ki akarta cselezni mindenkit. Egyértelmű, hogy meg kell büntetni Costát. Megmondom őszintén, meglepett a reakciója – mondta a szakember.

A 29-szeres brazil válogatott Costa egyébként felnőtt pályafutása első piros lapját kapta a hétvégi mérkőzésen.

Kapcsolódó Cikkek