2020. április 07., kedd
Herman

Sport

Hosszú Katinka és hat másik vb-aranyérmes is indul a budapesti úszó világkupán

A világbajnoki hangulat a budapesti világkupán is garantált lesz, alig több, mint egy évvel a vb után újra a Duna Arénában találkoznak a legjobb úszók. A jövő hét végén rajtoló versenyen Hosszú Katinka mellett hét tavalyi vb-aranyérmes is rajtkőre lép.

Az már szinte biztos, hogy részvételi rekord lesz, hiszen sokkal több ország képviselteti magát, mint az eddigi állomásokon. Szántó Dávid, a budapesti világkupa-verseny szervező bizottságának elnöke elmondta, hogy míg a sorozat kazanyi állomásán 23 ország 174 úszója, Dohában újfent 23 nemzet, de csak 131 versenyző indult, addig a budapesti vk-futamra egy híján negyven ország 298 úszója lép rajtkőre. Ráadásként 195 magyar úszó is kipróbálhatja magát, akiket a klubjuk nevezett be, élve a rendező országra vonatkozó lehetőséggel.


A “mennyiség” természetesen minőséggel párosul, hiszen a tavalyi vizes világbajnokság aranyérmesei közül heten is arra készülnek, hogy felelevenítsék – s ha lehetőség nyílik rá – felül is múlják korábbi Duna Arénában elért sikereiket. Aligha kétséges, hogy a hazai közönség java része a 2017-ben 200 és a 400 méteres vegyesúszásban vb-aranyat nyert Hosszú Katinkára kíváncsi a legjobban, de a sportág ínyenc szurkolói értékelni fogják a svéd Sarah Sjöström (50 gyorson, 50 és 100 pillangón nyert tavaly Budapesten), az orosz Júlia Jefimova (200 mell), a spanyol Mireira Belmonte (200 pillangó), a férfiaknál pedig a Cseh Lászlót hajszálnyival megelőző dél-afrikai Chad le Clos (200 pillangó), a brit Bejamin Proud (50 pillangó), és nem utolsó sorban az orosz Anton Csupkov (200 mell) újbóli bemutatkozását.

S persze a hazai élmezőny nagyjainak is szurkolhatunk, hiszen az Iron Lady mellett – többek között – Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, illetve Bernek Péter, Cseh László, Kozma Dominik, Kenderesi Tamás, Németh Nándor és Verrasztó Dávid is versenyez majd.


Kapcsolódó Cikkek